Un kit distributie bun prelungeste viata motorului tau

0
Share Button

Piata interna este invadata in acest moment de masini ieftine aduse din afara tarii. Practic, incepand cu o mie de euro, bani pe care ii poti castiga intr-o luna, oricine poate cumpara astazi o masina second hand, indiferent ca aceasta este adusa din Germania sau este rulata pe soselele din Romania.

La acesti bani, cu siguranta ca nu vei cumpara o masina nerulata, ci una care a circulat serios, cateva sute de mii de kilometri. Prin urmare, nu este de mirare ca vechimea parcului auto a crescut considerabil, in conditiile in care se vand intr-o veselie masini cu o vechime mai mare de 15 ani de zile.

La ce ne uitam insa prima oara cand cumparam o masina noua? La sistemul de climatizare, la numarul de kilometri parcursi si la anul de fabricatie.

cat costa o optimizare seo

De asemenea, multi nu tin cont de aceste aspecte si se lasa pacaliti de dotari precum incalzirea in scaune sau a oglinzilor, fara a lua in considerare elemente esentiale ce in de buna functionare a unei masini: motorul si un kit de distributie care sa functioneze in parametri normali.

Cum iti dai seama ca ai nevoie de un nou kit distributie?

Sa spunem insa ca ai achizitionat deja o masina, iar proprietarul iti spune ca aceasta are kit distributie aproape nou si ca masina functioneaza perfect. Cum verifici acest lucru? Ideal ar fi sa verifici cartea de service a masinii, unde toate aceste operatiuni sunt trecute cu strictete.

Aceasta in cazul in care masina a fost dusa regulat la un service autorizat si nu reparata in garajul din fata blocului. De asemenea, masinile care sunt aduse din afara au trecute de obicei toate reparatiile in cartea de service a masinii, iar acolo vei vedea la cati km a fost facut schimbul de ulei sau cand a fost inlocuit ultima oara kitul de distributie.

In principiu, un kit distributie are durata de viata trecuta in cartea tehnica, iar aceasta difera de la un tip de autoturism la altul. De asemenea, conteaza foarte mult daca avem kit distributie pe lant sau pe curea.

Caci, daca in primul caz kitul aproape ca nu trebuie schimbat decat la un nr foarte mare de km sau in cazuri exceptionale, in cazul distributiei pe curea, aceasta se uzeaza mult mai usor.

Numarul de km parcursi nu este insa definitoriu pentru schimbarea kitului de distributie. Un stil de condus defectuos, coroborat cu alte defectiuni ale masinii neremediate la timp pot conduce la uzura accentuata si inainte de termen a unui kit distributie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ