Trucuri pentru a crea impresia de spatiu mai mare pentru o casa mica

0
cat costa o optimizare seo
Share Button

Incaperile apartamentelor de bloc sunt in general mici, atat cele construite inainte de 1989, dar si constructorii din ultimii ani fac apartamente mici pentru a fi ieftine. Asadar, pentru a avea o stare de bine in astfel de camere, proprietarii trebuie sa gaseasca solutii pentru amenajare, care sa creeze macar impresia de spatiu mai amplu.

Culorile folosite pentru a da impresie de spatiu mai mult

In incaperi mici trebuie sa se evite culorile intense, mai ales in ceea ce priveste peretii. Daca se folosesc culori pastelate, iar unul dintre pereti este acoperit cu un peisaj cu perspectiva ampla – un peisaj marin, de exemplu, atunci deschiderea oferita de ferestre este completata cu amploarea rezultata din imaginea de pe perete.

Pentru a lasa lumina sa intre in casa, perdelele pot lipsi sau pot fi lasate deoparte si de alta a geamurilor in cursul zilei. Draperiile ar trebui sa fie in culori calde, sa completeze lumina care patrunde prin ferestre.

Daca exista posibilitatea plasarii unor oglinzi sau montarea unei usi de sticla, aceste solutii pot ajuta la crearea impresiei de spatialitate.

Design minimalist in amenajarea casei

Incaperile mici incarcate de mobile le cunoastem din casele demodate, ale bunicilor mai ales. Acestea nu sugereaza o stare de confort si relaxare, in plus necesita mult efort pentru a curata multe vitrine si rafturi.

Insa spatiile libere, eventual avand in colturi obiecte de mobilier si cateva rafturi suspentate sau tablouri pot crea un efect mult mai placut decat un mobilier care umple un perete.

Amenajarea baii – nevoia unui spatiu de relaxare

Baia inlocuieste pentru multi iesirile in natura, la plaja sau la piscina. Rasfatul cu o baie relaxanta ni-l dorim fiecare din cand in cand, mai ales cand vara este departe.

Ideal ar fi ca si baia sa aiba un geam generos, prin care sa privim spre un peisaj incantator. Insa rar este posibila implinirea unei asemenea dorinte, astfel incat solutia ar fi amenajarea baii folosind cateva trucuri pentru a obtine macar spatiu placut, luminos si generos.

Oglinda cat mai mare si lumina placuta vor crea spatiu si atmosfera relaxanta. Culorile de pe peretii baii pot copia culorile din natura, iar verdele, albastrul si combinatii calde de galben si rosu vor incanta privirea celui care se isi propune sa se bucure de o baie relaxanta.

Pardoseala baii se poate acoperi cu folii oracal, care imita o suprafata acvatica, in plus o astfel de solutie ofera protectie impotriva alunecarii, fiind cunoscut faptul ca se intampla multe accidente din cauza alunecarii pe gresia uda din baie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ