Tot ce trebuie sa stiti despre curentii tens si electrostimulare

0
Tot ce trebuie sa stiti despre curentii tens si electrostimulare
Share Button

Aplicarea impulsurilor electrice se poate simti putin inconfortabila, dar nu ar trebui niciodata sa va faca rau. Daca simtiti durere in timpul stimularii electrice, spuneti terapeutului si el va face setarile corespunzatoare pe un aparat electrostimulare. El sau ea va ajusta tratamentul sau va intrerupe utilizarea acestuia.

Tipuri de stimulare electrica

Terapeutul dvs. fizic va folosi diferite tipuri de stimulare electrica pentru a indeplini diferite sarcini. Acestea pot include:

TENS: Stimularea electrica neuromusculara transcutanata (TENS) este o modalitate de terapie fizica utilizata pentru a gestiona durerea acuta si cronica in terapia fizica. PT-ul dvs. va utiliza TENS pentru a va reduce durerea prin aplicarea de electrozi pe corpul dumneavoastra pe zone dureroase. Intensitatea electricitatii va fi ajustata pentru a bloca semnalele de durere care se deplaseaza de la corp la creier.

Iontophoresis: Iontophoresis este un tip de stimulare electrica care este folosit pentru a va ajuta sa administrati medicamente pentru tine in terapia fizica. Curentul electric impinge diverse medicamente in pielea ta si in corpul tau. PT-ul  va utiliza probabil medicamente pentru a reduce inflamatia sau spasmele musculare, sau medicamentele de iontoforeza pot fi folosite pentru a descompune depozitele de calciu care pot aparea in conditii cum ar fi tendinita calcifica a umarului. Diferitele medicamente sunt folosite pentru a realiza obiective diferite utilizand iontoforeza.

Stimularea electrica neuromusculara (NMES): NMES utilizeaza un curent electric pentru a provoca un contract de muschi unic sau pe un grup de muschi. Prin plasarea electrozilor pe piele in diferite locuri, terapeutul fizic poate mobiliza fibrele musculare adecvate. Contractarile musculare prin stimularea electrica ajuta la imbunatatirea modului in care reactioneaza fibrele musculare afectate. Terapeutul fizic poate schimba setarea curenta pentru a permite o contractie musculara fortata sau blanda. Impreuna cu cresterea functiei musculare, contractia muschiului promoveaza de asemenea fluxul sanguin in zona care ajuta la vindecare. NMES poate fi de asemenea folosit pentru a ajuta la scaderea spasmului muscular prin umflarea artificiala a muschiului in spasm, permitandu-i sa se relaxeze.

Stimularea ruseasca: stimularea rusa este o forma de stimulare electrica care poate realiza o sarcina similara cu cea a NMES: imbunatatirea modului in care contractati muschii. Datele rusesti utilizeaza pur si simplu o forma de unda diferita, care poate fi un pic mai confortabil.

Curentul interferential: Curentul interferential (IFC) este adesea folosit de terapeuti fizici pentru a scadea durerea, a scadea spasmele musculare sau pentru a imbunatati fluxul sanguin localizat la diferiti muschi sau tesuturi. Este adesea folosit pentru a scadea durerile de spate si spasmul muscular. Curentul interferential utilizeaza in mod obisnuit 4 electrozi intr-un model incrucisat. Acest lucru face ca curentii care circula intre electrozi sa “interfereze” unul cu celalalt si permit PT sa utilizeze un curent de intensitate mai mare, mentinand in acelasi timp un confort maxim pentru dvs.

Toate aceste tratamente sunt recomandate in general de specialisti si trebuie sa fie urmate exact asa cum au fost prescrise. Va recomandam sa tratati aceasta problema cu toata seriozitatea de care sunteti capabili. Veti vedea rapid unele imbunatatiri ale sistemului muscular si ale reactiei musculaturii. Va recomandam sa spuneti in momentul in care nu va simtiti bine.

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ