Primii pasi de facut in contractarea unei polite rca

0
Primii pasi de facut in contractarea unei polite rca
Share Button

Majoritatea posesorilor de automobile cauta rca ieftin atunci cand vor  sa-si asigure masina impotriva eventualelor incidente auto viitoare.  Fata de asigurarea de tip CASCO,  polita RCA ( Raspundere Civila Auto) este obligatorie, toti posesorii de automobile fiind nevoiti sa incheie un astfel de contract cu una dintre firmele de profil existente pe piata.

Cum toata lumea cauta ofertele cele mai bune si pe acest segment, cunoasterea pietei este esentiala daca vrei sa contractezi o polita de asigurare rca ieftina, dar, in acelasi timp, sigura. Cum preturile difera destul de mult de la companie la companie, gasirea celei mai bune oferte ar putea sa va salveze de cheltuieli in plus. In acest sens, sunt binevenite cateva sfaturi despre cum sa sortati ofertele si unde sa gasiti cele mai bune informatii despre politele de asigurare rca.

Numarul companiilor de asigurari existente pe piata este in continuu progres din cauza cresteri cererii de astfel de produse. Aceasta este o consecinta fireasca a cresterii numarului de autoturisme existente in posesia proprietarilor.

Indiferent ca-i vorba de asigurare CASCO sau RCA, este mai bine sa strangeti informatii despre companiile de asigurari existente si despre reputatia acestora, decat sa regretati ulterior din cauza unei alegeri nefericite.

Cel mai facil mod de a obtine informatii despre ceea ce inseamna o polita de asigurare, care sa vi se si potriveasca, este de a lua legatura cu un agent de asigurare.  Acestea sunt primele persoane cu care intrati in contact, pana la a ajunge sa semnati contractul cu o companie de asigurari. Unii agenti de asigurari insa pot folsi, in dialogul cu dumneavoastra, o serie de termeni pe care s-ar putea sa nu ii intelegeti. De aceea este indicat sa va raportati si la alte surse alternative de informatie.

Daca informatiile obtinute de la agentul de asigurare nu v-au lamurit pe deplin sau nu v-au convins, puteti cere sfatul prietenilor care va pot recomanda o anumita companie de asigurari, cu care ei au colaborat in trecut sau cu care inca se afla in relatii contractuale.  Odata ce detineti informatiile de baza, puteti incepe sa cautati o asigurare rca, al carei pret care va poate ajuta sa economisti niste bani pe care, eventual, sa-i investiti in combustibil pentru autoturism.

Desi poate suna banal, prima conditie in alegerea celei mai bune oferte rca este sa intelegi termenii lingvistici din domeniu. Dupa cum am spus mai inainte, agentii de asigurari pot folosi un limbaj prea specializat. Daca doriti sa obtineti informatii mai multe si mai pe intelesul vostru, o simpla cautare pe internet va poate lamuri pe deplin in intelegerea anumitor termeni.

Daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti naviga pe internet in cautarea companiilor de asigurari. Poti vizualiza astfel profilul a diverse companii de profil si poti, in acelasi timp, compara preturile practicate de acestea.  Daca preturile nu sunt afisate pe site-ul companiei, incercati sa obtineti mai multe informatii la telefon  si veti primi cu siguranta informatiile dorite.

Inainte de a lua decizia de a incheia o asigurare cu o anumita companie de profil, ati putea sa verificati din alte surse reputatia acesteia, putand chiar sa cautati pe forumurile de profil pareri ale altor utilizatori despre cat de multumiti au fost de serviciile acesteia. Totodata, puteti cossulta si sursele off-line, reviste de specialite, in care exista si o rubrica de posta a redactiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ