Pininfarina pregateste conceptul H500 ca oponent pentru Tesla

0
Pininfarina pregateste conceptul H500 ca oponent pentru Tesla
Share Button

Pininfarina a dezvaluit la Salonul Auto de la Beijing noul sau concept de sedan, unul dintre cele doua concepte pe care casa de design le-a prezentat in capitala chineza.
Conform wkauto.ro, noul concept de sedan H500 urmeaza sa se transforme in model de serie si va fi, cel mai probabil, un competitor pentru Tesla. Acesta este rezultatul unei colaborari intre Pininfarina, detinuta de Mahindra Group, si Hybrid Kinetic Group din Hong Kong, avand ca prim obiectiv dezvoltarea de “masini cu energie mai curata”.

Sedanul H500 cu sistem de propulsie electric

Sedanul de lux realizat de Pininfarina si Hybrid Kynetic este o masina ce imbina sportivitatea cu eleganta, prin liniile sale actuale si foarte frumos realizate. Acoperisul capotei este prevazut cu panou din sticla, iar grila din fata ramana marca inconfundabila a celor de la Hybrid Kinetic. In habitaclu dispare bancheta din spate, aceasta fiind inlocuita cu doua scaune individuale si o consola video unde ar fi trebuit sa fie locul din mijloc. Masina poate transporta asadar patru pasageri in conditii de maxim confort si in plus ofera acestora o experienta multimedia unica, prin multitudinea de ecrane tactile disponibile inclusiv in usi.

Sedanul H500 cu sistem de propulsie electric

cat costa o optimizare seo

Potrivit celor de la casa de design Pininfarina, H500 va avea un sistem de propulsie electric dezvoltat de HK, cu o putere de peste 400 de CP. Extinderea de autonomie ii va permite sa ajunga la peste 1000 de km. Viteza maxima este de 250 de km/h cu o acceleratie 0-100 ce poate fi atinsa in 4.5 secunde.
Interiorul si exteriorul acestui concept de sedan pare foarte sobru si realist, sugerand ca nu este deloc departe de aspectul care va ajunge pe liniile de productie.

China, piata tinta pentru sedanul H500

Sedanurile de lux inca reprezinta un segment de piata urias in China, probabil cel mai important din intreaga lume, asa ca nu este deloc o surpriza ca un sedan face parte dintr-o gama planificata. Desi conceptul H500 este in mod anume “destinat celor care cauta un stil de viata dinamic”, targetul acestui model sunt de fapt clientii modelului de lux Tesla Model S, imbinand un stil usor italian si un sistem de propulsie hibrid, in completarea gamei.
Intr-un moment in care vanzarile la masinile sedan sunt in scadere, segmentul este inca unul puternic in China unde vehiculele hibride si electrice beneficiind de energii noi vor fi in curand si mai solicitate comparativ cu momentul actual, darorita politicilor guvernamentale.
H500 reprezinta cea de-a patra colaborare cu Hybrid Kinetic Group: Pininfarina a prezentat sedanul H600 la Salonul Auto de la Geneva in 2017, precum si doua concepte de SUV la Salonul Auto de la Shanghai tot in 2017. Ultimul concept al Pininfarina in aceasta linie, HK GT, a fost dat publicitatii anul acesta la Salonul Auto de la Geneva.

noul concept de SUV K350

Alaturi de H500, Pininfarina si HK Group au mai adus in China si noul concept de SUV K350, un model care se va adresa preponderent publicului tanar si care se evidentiaza printr-un design foarte compact si un corp atletic. Si modelul K350 ofera tot patru locuri individuale in habitaclu si o experienta multimedia speciala. Sistemul de propulsie este acelasi ca si in cazul conceptului H500.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ