Noile iPhone-uri se vand foarte bine – in ciuda sau datorita pretului?

0
Share Button

Toata lumea a fost socata de pretul astronomic al noilor telefoane iPhone, ce a fost stabilit la o suma mult mai mare decat anticipasera atat specialistii cat si consumatorii de rand, de peste 1000 de euro.

Mai exact, noul Iphone XS costa in jur de 6000 de RON iar fratele sau mai mare XS Max poate ajunge pana la 8000 de RON.

Astel, multi dintre cei ce oscilau intre a repara vechiul iPhone si a cumpara unul nou au decis in favoarea primei optiuni, o inlocuire baterie iphone 6 sau orice alta operatiune similara fiind mult mai ieftina decat noul telefon Apple.

Cu toate acestea, se pare ca pretul din ce in ce mai piperat de la o lansare la alta nu ii opreste pe fanii Apple sa cumpere noile telefoane, iPhone XS si XS Max inregistrand si ele numeroase vanzari, dupa cum vom vedea in randurile de mai jos.

Deja au aparut in mediul online primele rapoarte cu privire la vanzarile inregistrate pentru ultimul model de iPhone iar conform acestuia 1,1% din utilizatorii de iPhone X au trecut la noul model.

In cazul lui 8 si 8 Plus cifra a fost ceva mai mica, de doar 0,75% insa desi cifrele pot parea mici trebuie tinut cont de faptul ca insumeaza 2,5 miliarde de telefoane la nivel global.

cat costa o optimizare seo

Totusi, exista inca multi utilizatori de iPhone 7 si 6S (aproape 30% din intreaga piata de telefoane iPhone la momentul actual), de unde deducem ca nu toti posesorii de iPhone trec la noul model imediat dupa aparitia acestuia, existand si un segment ce prefera sa ramana fidel modelului anterior.

Este posibil insa ca acestia sa nu fie pur si simplu atrasi de noua directie in care Apple a luat-o in materie de design, preferand sa ramana fideli inca structurii vechi a telefonului, cu buton de Home si ecran mai mic.

Exista posibilitatea ca odata cu lansarea versiunii acesibile iPhone XR, ce va avea loc inainte de perioada sarbatorilor, vanzarile de XS si XS Max sa scada in favoarea noii lansari insa publicul Apple nu pare sa fi vazut pretul ca un impediment pana acum astfel ca nu putem sti cu certitudine acest lucru.

Apple a inregistrat o crestere si in ceea ce priveste profitul odata cu lansarile noilor modele, acesta fiind cu 7% mai mare decat anul trecut.

In ceea ce priveste diferentele inregistrate intre XS si XS Max se pare ca acestea exista si sunt considerabile: modelul Max se vinde de 1,6 ori mai bine decat modelul XS.

Acest lucru se poate insa datora si faptului ca XS este foarte similar vechiului iPhone X astfel ca cei ce detin deja modelul X nu s-au simtit tentati sa treaca la XS si direct la Max, sau sa ramana cu vechiul telefon.

De asemenea iPhone X nu a avut o varianta cu ecran mare, astfel ca dupa 8 Plus fanii ecranelor mari nu au mai avut un device dedicat.

Se pare deci ca indiferent cat de costisitoare ar fi modelele de telefon lansate de Apple de la un an la altul, trend-ul in ceea ce priveste vanzarile nu este unul descendent.

Cu privire la motivul pentru care se intampla acest lucru nu putem decat formula ipoteze: fie prin cresterea pretului se creste artificial valoare produsului in ochii cumparatorilor, fie acestia fiind deja fideli brand-ului si avand nevoie sa isi schimbe telefonul decid sa faca acest lucru chiar si in ciuda pretului piperat. Oricum ar fi – noile iPhone-uri se vand foarte bine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ