Mituri despre produse cosmetice, demontate de specialisti

0
Share Button

De multe ori, atunci cand pornim in achizitia unui produs, indiferent ca este din gama cosmeticelor sau a celor de ingrijire corporala, luam in calcul si reclamele pe care le-am auzit de-a lungul timpului pe canalele media, tinand cont mai putin de ingredientele inscrise pe etichete.

Iar cum reclama este sufletul comertului, este un adevar ca produsele care beneficiaza d o reclama agresiva vor avea parte si de cele mai consistente vanzari. Acest aspect ne intereseaza insa mai putin la acest moment, cata vreme exista o alta categorie de cumparatori, care vin sa echilibreze oarecum balanta.

Acestia cauta cu atentie detaliile de pe etichete, se informeaza inainte si chiar cauta recenzii si referinte despre produs pe internet. Sunt insa toate informatiile care circula pe forumuri adevarate?

Are rost sa tinem cont de ele sau sa ne incredem in flerul nostru si in experienta celor pusi sa le verifice? Sa vedem in continuare cateva mituri despre produse cosmetice care au fost demontate de experienta din viata reala si de specialistii in domeniu.

Contin ingrediente toxice

Ca orice produs produs la scara larga, si produsele cosmetice contin un intreg catalog de ingrediente, daca ne uitam la compozitia inscrisa pe eticheta. Asa ajungem ca la o simpla crema de maini sau de galbenele, spre exemplu, sa avem inscrise zece sau douazeci de ingrediente pe eticheta de fabricatie, astfel incat nu mai stim cu exact ceea ce dorim sa cumparam.

Iar cum nu toata lumea se pricepe la chimie si la cosmetice, de aici pana la a crede ca toate produsele de pe eticheta sunt nocive pentru sanatate nu mai e cale lunga. In realitate insa, nu este chiar asa. Produsele continute in unele produse cosmetice pot fi de origine animala sau de sinteza, dar aceasta nu inseamna neaparat ca sunt si toxice pentru organism.

Produsele cosmetice, ca si medicamentele de altfel, sunt supuse unor teste solide inainte de a fi aceptate pe piata, dat fiind ca acestea vin in contact direct cu organismul uman, ar orice deficienta s-ar putea rasfrange nu doar in disconfortul cauzat cumparatorilor, ci si vanzarilor.

Din acest punct de vedere, la nivel international exista anumite reglementari si organisme capabile sa verifice viabilitatea unui produs cosmetic si influenta sa asupra organismului uman. In plus, zecile de teste premergatoare scoaterii pe piata sunt o asigurare in plus ca produsele nu contin substante nocive.

Este drept, anumite ingrediente pot fi contraindicate femeilor insarcinate sau celor cu anumite afectiuni. Insa, acestea sunt de obicei afisate vizibil, astfel incat cei cu probleme sa le poata identifica usor.

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ