Materiale folosite la implanturile dentare

0
cat costa o optimizare seo
Share Button

La inceput, primele implanturi dentare folosite in anii 1980 aveau doua parti: una fixa care este insurubata in os si o parte superioara in care este cimentata coroana. Imbunatatirile aduse la noile materiale ceramice au facut posibila ca partea superioara sa fie facuta din ceramica.

Materialul este cunoscut in mod comun ca fiind mai prietenos pentru tesuturi decat titaniul. In anul 2005 a fost introdus implantul integral ceramic. Principalul avantaj al implanturilor dentare dintr-o bucata este acela ca nu are nici o conexiune protezica in care bacterile se pot dezvolta si de aceea au o sanatate mai buna a gingiei.

Un alt avantaj major este acela ca implantul este complet alb. Acest lucru inseamna ca nu este vizibil nici un metal atunci cand persoanele care beneficiaza de aceste implanturi dentare zambesc sau comunica cu alte persoane.

In plus, titaniul este un metal care este supus coroziunii. Coroziunea, degradarea naturala a materialului prin atacul electrochimic este un lucru ingrijorator, mai ales atunci cand implanturile dentare metalice sunt plasate intr-un mediu ostil electrolitic oferit de corpul uman.

Termenul coroziune este definit ca un proces de interactiune intre un material solid si mediul chimic, care duce la pierderea de substante din material, o schimbare a caracteristicilor structurale sau pierderea integritatii structurale.

Importanta clinica a degradarii implanturilor dentare metalice este evidentiata de coroziunea particulara a tesutului care inconjoara implantul si care, in final poate rezulta intr-o cascada de evenimente care duc la pierderea osului.

Mai mult decat atat, foarte multi oameni au raportat o concentratie crescuta a urmelor la nivel local si de sistem in asociere cu implanturile dentare metalice.

Zirconiul in schimb, este un material ceramic si nu este supus coroziunii. La inceput, materialele ceramice au fost introduse in gura pacientilor deoarece aveau proprietati estetice fabuloase.

Cu toate acestea ultimele cercetari au aratat ca estetica nu este cea mai importanta caracteristica a acestui material. Ceramica, datorita caracteristicilor de insertie, non corozive si fara alergii este de cele mai multe ori mai benefic pentru pacienti decat orice alt material dentar care s-a facut.

In concluzie, zirconiul este un material superior titaniului atunci cand este vorba de implanturi dentare. Acesta prezinta atat avantaje estetice cat si din punct de vedere al sanatatii.

Zirconiul este folosit tot mai mult in practica dentara si a inceput sa fie promovat de tot mai multi specialisti in implantologie. Titaniul inca se mai foloseste de multi medici insa poate cauza probleme suplimentare.

Una dintre problemele cauzate de acesta este si aparitia alergiilor. Alergiile sunt foarte periculoase pentru organismul uman deoarece duc in final la complicatii mult mai grave si se poate ajunge la infectii. Atata timp cat corpul unui om este alergic la un metal, atunci niciodata nu va avea sansa sa accepte implanturile dentare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ