Lumina calda si lumina rece a becurilor led

0
Lumina calda si lumina rece a becurilor led
Share Button

In cazul in care te-ai hotarat ca a venit momentul sa faci o schimbare in casa ta, poti incepe prin inlocuirea becurilor din locuinta, astfel ca poti renunta la vechile becuri incandescente pe care le poti inlocui cu becuri led sau cu becuri spot led.

In primul rand, in cazul in care te hotarasti sa faci acest lucru, trebuie sa stii ca becurile led si pecurile spot led iti ofera posibilitatea sa alegi culoarea luminii, in timp ce becurile incandescente nu iti ofera aceasta posibilitate.

Becurile incandescente functioneaza datorita trecerii curentului electric printr-un filament care se incalzeste, iar stralucirea pe care filamentul o dobandeste produce lumina pe care o vedem cu totii.

Ei bine, atunci cand discutam despre becurile led, trebuie mentionat faptul ca acestea reprezinta o tehnologie noua si diferita, care este mult mai avansata din punct de vedere tehnic, astfel incat ne permite sa selectam culoarea luminii pe care o dorim in locuinta.

Referitor la aceste becuri realizate pe baza tehnologiei led trebuie precizat faptul ca temperatura de culoare a luminii poate sa fie masurata ca un numar pe scara Kelvin, care este reprezentata prin simbolul “K”.

cat costa o optimizare seo

De precizat aici este faptul ca temperaturile mari care depasesc mai mult de 5000 de K sunt definite a fi culori reci si au de multe ori o nuanta albastruie. Exista si temperaturi joase cuprinse intre 2500 – 3000 K si care sunt clasificate a fi culori calde, iar nuantele lor sunt portocalii sau galbui.

Referitor la becurile led, trebuie precizat faptul ca exista doua posibilitati de culoare care sunt cunoscute ca si “alb cald” si “alb rece”. Aici este important de precizat faptul ca albul cald are aproximativ 3000K, in timp ce albul rece are aproximativ 6000-6500K, iar tu atunci cand iti alegi becurile pentru locuinta ta trebuie sa verifici valoarea Kelvin de pe ambalajul acestora.

Atunci cand vrei sa iti alegi becurile led pentru locuinta ta, iti poti alege lumina calda pana la lumina alba calda in dormitor, in sufragerie sau pe coridor, dat fiind faptul ca aceasta lumina produce un efect de confort si ofera un aer de familiaritate si de apropiere.

Poti sa iti alegi becuri care sa iti ofere lumia alba pana la lumina rece in bucatarie, in biroul personal sau in baie, insa aceste becuri pot sa fie folosite chiar si in magazine sau in centrele sportive.

Exista si becuri led care ofera doar lumina alba, insa ele se folosesc de regula in spatiile comerciale, in spatiile de birouri, in atelierele de arta, etc. Referitor la aceste becuri trebuie precizat ca ele sunt ideale deoarece confera in primul rand un efect de vitalitate, dar stimuleaza si concentrarea.

Aceste becuri sunt ideale atat pentru citit cat si pentru invatat, dat fiind faptul ca asigura reproducerea fidela a culorilor, ceea ce inseamna ca ochii nu obosesc si nici lumina nu este una cu efect oribitor.

Asadar, atunci cand vrei sa aduci o modificare in locuinta ta, poti incepe prin schimbarea becurilor vechi cu becuri led, insa cand iti alegi becurile led trebuie sa stii daca vrei lumina alba calda sau lumina alba rece.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ