Istoria sicriului

0
Istoria sicriului
Share Button

Se stie ca atunci cand o persoana decedeaza in afara tarii avem nevoie de serivicii de repatriere decedati international in cazul in care vrem sa aducem respectiva persoana pentru a fi inmormantata in tara. Pentru asta este nevoie de un sicriu special si autorizat pentru a fi transportat. In acest articol ne-am decis sa va prezentam istoria sicriului.

Sicriele sunt cutii si lazi utilizate pentru a expune si pentru a aseza trupul neinsufletit pentru a fi inhumat sau incinerat. Forma sicriului difera tinand cont de zona, de regiune, de religie si de stat, de superstitii si de traditii. Sunt predominante modelele clasice cu 4 sau cu 6 colturi ori modelele hexagonale si cele octogonal. Colturile sicirielor sunt dispuse in general simetric.

Sicriele sunt cutii si lazi folosite in expunerea si in asezarea trupului neinsufletit pentru a fi inhumat ori incinerat forma sicriului difera tinand cont de zona, de regiune si de stat sau de religie, superstitii. Sunt predominante modelele clasice cu patru sau cu sase colturi sau cele hexagonale si cele  care sunt octogonale. Colturile sicirielor sunt dispuse in general simetric.

Atestat documentar prima data in engleza in 1380 cuvantul sicriu provenea din cuvantul cofin care era din franceza veche si din latinescul cophinus care reprezenta latinizarea cuvantului kophinos din greaca ce semnifica cos. Una dintre cele mai vechi forme atestate ale cuvantului este grecescl kopina care  era scris utilizand scrisul linear B un sistem de scriere silabic.

Toate cutiile si lazile folosite pentru a ingropa decedatii constituie un cosciug sau un sicriu folosirea cuvantului cutie in acceptiunea de cosciug, a aparut la antreprenorii de pompe funebre care se aflau in America de Nord. Sicriele pot sa fie introduse in pamant ori in asezari speciale construite si numite mausolee sau cripe. Cenusa care rezulta in urma incinerarii se pune in vase construite special care mai sunt numite si urne funerare sau mortuare.

Sicriul poate sa fie ornamentat si cu simboluri religioase sau cu flori, poate sa fie accesorizat si cu manere care sa fie puse pe zonele laterale exterioare ale sicriului, iar pe capac se poate pune un crucifix iar la interior sicriul se va imbraca si cu o lenjerie special facuta. Sicriele sunt diferite tinand cont de stiluri, de religie si de traditiile locale, de la formele simple din lemn si pana la modele foarte bine finisate si super accesorizate.

In zonele asiatice sicriele erau facute din sticla pentru a ajuta la o expunere de lunga durata cum ar fi si sicriul din sticla al femeilor.

Forma sicriului poate sa difere de la o varianta dreptunghiulara si pana la cea trapezoidala, hexagonala sau chiar octogonala.

Capacul sicriului poate sa fie facut dintr-o bucata ori din mai multe bucati si piese. Capacul format din mai multe piese este in general preferat in America unde pot fi gasite diverse modele precum Triumf, Boston si Senator. Sunt si tari cum ar fi Japonia in care oamenii prefera sicriele rotunde.

Societatile care au pompe funebre si servicii funerare ofera mai multe modele si materiale care sa si protejeze mediul in acelasi timp.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ