Informatii interesante despre flori

0
Share Button

La ocazii speciale cei mai multi dintre noi cautam buchete de flori trandafiri insa realitatea este ca sunt mai multe flori care merita atentie si multe dinspre ele sunt trecute cu vederea desi sunt foarte speciale.

Cavriglia din Italia este cea mai mare gradina privata de trandafiri din lume, avand peste 7500 de soiuri diferite de trandafiri. Dupa ce vezi aceasta gradina sigur te va interesa mai mult un buchet cu 11 trandafiri ornati decat clasicul buchet de trandafiri rosii.

Mugurii celor mai mici trandafiri sunt de marimea unui bob de orez iar trandafirul este una dintre singurele trei flori mentionate in Biblie. Celelalte  sunt crini si camfor  si henna. Inca din vechime, trandafirul a fost cunoscut drept simbolul final al iubirii. Trandafirul este, de asemenea, asociat cu simpatie sau durere.

De la originea numelui unei flori la caracteristicile sale distinctive si mitologia bogata, florile sunt infuzate cu simbolism si inteles.

Ghidul nostru de semnificatie a florilor are rolul de a dezvalui aceste mistere ascunse, de a descoperi aceste puteri florale si de a va deschide spre limba cu totul noua – limba florilor.

cat costa o optimizare seo

Japonezii o numesc Hanakotoba, iar regele Carol al II-lea a adus-o in Suedia din Persia in secolul al XVII-lea. Hanakotoba este numele japonez pentru asocierea anumitor flori cu semnificatii diferite. Este o forma de arta veche.

Floriografia – un nume fantezist pentru limba florilor – a fost inventata in era victoriana si, desi traducerile originale s-ar fi putut schimba in timp, notiunea ca, prin simbolismul florilor, putem exprima ceea ce vrem sa spunem (si poate ca nu putem vorbi cu voce tare) este adevarat.

Simtim personalitatile diferitelor flori si alegem intuitiv florile pentru a se potrivi cu dispozitia noastra sau cu ocazia. O facem tot timpul.

De aceea surprinde pe cineva cu o gramada de flori galbene stralucitoare, pentru a-i inveseli sau pentru a exprima pasiunea noastra cu doi trandafiri rosii catifelati.

Alstroemeria

Semanand cu un crin miniatural, alstroemeria, numita adesea crinul peruvian sau crinul incasilor, a fost numita dupa descoperitorul sau, baronul Claus von Alstromer, un baron suedez care a strans semintele.

Amarila

Legenda spune ca amarila – floarea rosie uimitoare pe care am venit sa o asociem cu sarbatorile – a inceput ca o nimfa timida. Amaryllis s-a indragostit profund de Alteo, un pastor cu puterea lui Hercule.

Anemona

Denumirea anemonei provine din cuvantul grecesc pentru “floarea eoliana”. Potrivit mitologiei grecesti, anemona a izbucnit din lacrimile lui Afrodite, cand a plans moartea lui Adonis.

Anthurium

Cu florile lor deschise, in forma de inima si dispozitia tropicala, nu e de mirare ca anturul a ajuns sa simbolizeze ospitalitatea. De asemenea, cunoscut sub numele de Flower Flamingo, Boy Flower, Painted.

Aster

Cu frumusetea salbatica si cu textura luxurianta, asterele au fost de mult considerate o floare vrajita. In antichitate, s-a crezut ca parfumul din frunzele lor arzatoare ar putea conduce ritualuri magice.

Pasarile paradisului

Avand o asemanare inconfundabila cu o pasare viu colorata in timpul zborului, pasarea paradisului este nativa in Africa de Sud si reprezinta bucuria si paradisul insusi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ