Hosting-ul o sursa de venit

0
Hosting-ul o sursa de venit
cat costa o optimizare seo
Share Button

Hosting-ul a aparut asa cum este si firesc ca o rezolvare a unei probleme, si anume trecerea pe un server pus la dispozitie a resursei fizice.

Dar pana sa ajungem in aceasta situatie mai avem de parcurs cateva etape foarte importante pentru bunul mers al intregului proces. Odata ce avem ideea despre cum vrem sa arate si informatiile care vor fi trecute pe acel site , vom trece la etapa de inregistrare domenii.

In aceasta etapa vom testa daca titlul pe care noi dorim sa il aiba site-ul inca mai este disponibil sau nu. Daca acest nume este disponibil avem de ales intre a rezerva sau inregistra pe loc domeniul. In momentul in care am reusit sa trecem cu bine si peste momentul de inregistrare domenii, ne putem canaliza atentia spre domeniul de hosting.

Chiar daca foarte multi dintre noi poate deja stiu ce inseamna hosting-ul, o sa incerc sa explic cat mai succint semnificatia acestui cuvant pentru aceia dintre noi care il aud acum pentru prima data.

Hosting-ul este un cuvant care provine din limba engleza si este folosit pentru a desemna faptul ca o companie este dispusa sa gazduiasca pe servere-le proprii site-ul caruia tocmai i-ai inregistrat domeniul. Acest serviciu este disponibil fara nici o restrictie, tuturor proprietarilor de site. Unele din firmele care ofera acest serviciu ofera aceasta gazduire in mod gratuit, insa majoritatea dintre acestioa o fac contra cost.

Sa vorbim putin despre hosting-ul gratuit, si despre dezavantajele pe care le ofera acest tip de hosting. Acesta este adresat persoanelor care isi doresc sa aiba la dispozitie un site cu o investitie cat mai mica. Si cum pentru etapa de inregistrare domenii trebuie sa platesti, constati ca pentru domeniul de hosting bugetul de achizitie s-a epuizat in etapa precedenta, cea de inregistrare domenii. Deci, in aceste conditii varianta unui hosting gratuit ti se va parea cea mai buna alegere. Insa care sunt dezavantajele acestui tip de hosting? Datorita faptului ca sunt gratuite, aceste servere sunt pur si simplu saturate, iar accesul la aceste servere uneori poate fi limitat.

Chiar daca sunt gratuite, totusi aceste servere trebuie sa produca un venit pentru a putea supravietui nu-i asa? Aceasta este si ideea care a stat la baza infintarii acestor servere gratuite de hosting, si anume generarea de venituri, pentru ca nu-i asa majoritatea dintre noi ne dorim sa obtinem un venit cu ajutorul internetului.

Probabil te intrebi de unde provine acest venit din moment ce domeniul de hosting este gratuit nu? Pai raspunsul este unul simplu: aceste servere gratuite inregistreaza un venit destul de considerabil din publicitatea pe care si-o creeaza pe site-ul tau, caci nu-i asa, pana la urma nimic nu este gratis pe lumea asta. Iar aceasta forma de publicitate este modalitatea prin care tu platesti server-ul. Din aceasta cauza viteza de lucru a paginii, precum si aspectul au foarte mult de pierdut, acesta fiind un alt dezavantaj al hosting-ului gratuit.

Daca in cele prezentate mai sus am incercat sa va prezint un mod de a face bani oferind un serviciu gratuit, cred ca in ceea ce priveste hosting-ul platit, lucrurile sunt clare. Aceste domenii sunt clar superioare celor gratuite, dominandu-le la toate capitolele. Aceste servere sunt preferate de cei care isi doresc sa aiba un site prin care sa impresioneze, care tin nu doar la imaginea lor ci si la imaginea lucrurilor cu care aceste persoane se intersecteaza.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ