Domenii in care sistemele WMS sunt de mare importanta

0
cat costa o optimizare seo
Share Button
program depozite - WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix
WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix

Rata de recuperare a investitiei (ROI) in cazul sistemelor de management de depozit poate fi un concept descurajant pentru ca subiectul este foarte amplu, iar valoarea totala este dificil de inteles. Pentru o abordare mai simpla, putem incerca sa analizam diverse zone specifice de impact pentru ROI-ul din depozit. Vorbim despre zonele in care se pot vedea castiguri timpurii si unde se poate stabili daca un proces a meritat implementarea.
Experientele dezvoltatorilor de sisteme WMS si operatorilor de depozit au stabilit ca exista trei zone ample de costuri de depozit care au beneficii certe de pe urma implementarii unui sistem WMS eficient.

Utilizarea si managementul fortei de munca

In medie, costurile pentru forta de munca ajung la 60% – 65% din bugetul unui depozit. Una dintre functiile unui sistem de management de depozit este aceea de a stabili programe si de a monitoriza parametrii ce tin de personal. Aceasta functie poate arata exact care este cel mai eficient angajat, pe ce sarcina anume, cine are nevoie de ajutor, ce produse necesita mai multa actiune umana si cum se poate extinde forta de munca.
Modulele de optimizare a fortei de munca sunt prezente in tot mai multe softuri WMS – printre care si Crosspoint WMS, solutia dezvoltata de Point Logistix – datorita importantei lor pentru succesul clientilor si pentru ROI.
De asemenea, un sistem WMS care simplifica activitatile intensive ale fortei de munca poate imbunatati ROI-ul.

Reducerea erorilor

Erorile de fulfillment costa foarte mult companiile, iar pierderile totale cresc si mai mult daca o eroare este suficient de grava incat sa duca la pierderea unui client sau partener major. Pentru companiile care se bazeaza pe Amazon sau pe alte platforme si servicii de comert electronic pentru o parte a vanzarilor, ratele de eroare scad rata de satisfactie a clientilor, ceea ce conduce la riscul de a pierde astfel de canale majore de vanzare.
Software-ul WMS folosit la nivelul depozitului este una dintre cele mai sigure cai pentru remedierea acestei probleme, deoarece beneficiile de top ale unui WMS tin de exactitate si de imbunatatirea vitezei proceselor, esentiale pentru reducerea erorii umane.

Prognoze si planificare

Ce produse stau pe rafturi mai mult de 3 sau 6 luni? Cate comenzi sunt intarziate sau pierdute din cauza stocurilor epuizate?
In domeniul retail-ului, vanzari cu o valoare totala uriasa ajung sa se piarda sau sa fie atrase de concurenta, din cauza stocurilor. Toate aceste pierderi nu inseamna doar bani pierduti, ci si pierderi de relatii de cumparare, pentru ca atunci cand o companie nu are produsele pe care clientii le doresc, acestia stabilesc relatii cu alte branduri competitoare.
Cum se poate dovedi ROI-ul WMS in acest caz? Prin planificarea si prognoza cererii. Intelegerea inventarului cu ajutorul unui sistem inteligent de urmarire poate ajuta o companie sa inteleaga comenzile, sa se adapteze la schimbarile dramatice si chiar sa automatizeze notificarile catre parteneri.
Instrumentele analitice sunt in general un standard pentru solutiile software WMS, ele fiind extrem de utile pentru a analiza cat mai multe date din istoric. Cu ajutorul acestora echipa de management poate crea valori de referinta si poate calcula tendinte. Planificarea a ceea ce se va intampla maine sau peste doua luni poate fi o garantie ca bunurile si materialele necesare vor fi disponibile la timp, astfel incat sa nu existe probleme.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ