Din ce cauza poate avea acumulatorul probleme?

0
Din ce cauza poate avea acumulatorul probleme?
cat costa o optimizare seo
Share Button

Sa fii sofer nu este chiar atat de simplu pe cat pare. In afara de lectiile de sofat si pe urma de condus masina din punctul A in punctul B mai sunt o multime de alte lucruri de facut. Trebuie sa duci masina la service, poate sa schimbi o roata, sau poate ai ghinionul sa ti se descarce bateria cad iti e lumea mai draga. In ceea ce priveste bateria, lucrurile sunt relativ simple daca ai in masina redresorul auto potrivit.

Pentru a nu risca sa ramai cu bateria descarcata, ti-am pregatit o lista cu cele mai des intalnite cauze pentru care acumulatorul poate avea probleme:

  1. Acumulatorul poate sa se descarce atunci cand uiti farurile masinii aprinse sau portbagajul deschis. Daca nu ai sisteme sonore care sa te atentioneze de acest lucru, bateria se va descarca cu siguranta peste noapte.
  2. In cazul in care observi ca masina are constant probleme la pornire, este posibil ca bateria masinii sa fie foarte veche. In mod normal, o baterie are o durata de viata de 4-5 ani iar dupa aceasta perioada este posibil ca ea sa nu se mai incarce corect.
  3. Anumite componente ale masinii vor continua sa functioneze chiar si cu cheia scoasa din contact. Acesta reprezinta un consum normal de mentinere a alarmei sau a ceasului. In cazul unei probleme electrice, acest consum insa poate depasi cotele normale si poate descarca bateria.
  4. Daca sistemul de incarcare al acumulatorului nu functioneaza corect, acesta poate descarca bateria masinii in timp ce aceasta functioneaza. Pentru alimentarea farurilor, a radioului si a altor sisteme bateria va transmite toata energia spre ele, fara a se incarca apoi.
  5. Alternatorul, care este responsabil de incarcarea acumulatorului si puterea sistemelor electrice poate fi afectat. In cazul in care o dioda este arsa, aceasta poate cauza incarcarea circuitului electric si atunci cand masina este oprita. Astfel, bateria masinii se va descarca.
  6. Parcurgerea distantelor scurte pe perioada iernii. In acest caz, bateria nu are timp sa se reincarce si pune presiune pe alternator. Daca in acest timp utilizezi si consumatorii electrici majori, ca sistemul de incalzire in scaune sau ventilatia, amplifici si mai mult uzura acumulatorului.
  7. Cazul in care nu pornesti masina o perioada lunga de timp. Reactiile chimice din interiorul acumulatorului il vor degrada, mai ales daca acesta este descarcat de mai mult de doua saptamani. Este bine sa pornesti din cand in cand masina si sa circuli cel putin 10 minute cu ea pentru ca bateria sa aiba timp sa se incarce. Iar daca stii ca nu vei circula cu masina o perioada mai lunga de timp, este bine sa deconectezi borna negativa a acumulatorului.

Astfel ca, din fiecare situatie incomoda de mai sus poti sa iesi foarte usor daca ai la indemana redresorul auto potrivit. De asemenea poti fi un vecin si un prieten de nadejde si poti sa ii ajuti pe cei ce raman fara curent la baterie. Cu siguranta atat tu, cat si cei din jurul tau veti beneficia de avantajele oferite de un asemenea redresor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ