Diferentele dintre panourile presurizate si cele nepresurizate

0
Diferentele dintre panourile presurizate si cele nepresurizate
Share Button

Inainte de a discuta despre diferenta dintre un panou solar presurizat si un panou solar nepresurizat, trebuie sa mentionam faptul ca ambele sunt panouri solare termice.

Panourile solare termice sunt special construite pentru a capta energia solara, pe care mai apoi o vor transforma in energie termica.

Referitor la aceste panouri solare, dupa cum am mai spus in introducerea articolului, se impart in doua categorii, si anume panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate.

Diferenta dintre aceste doua tipuri de panouri solare este una enorma, iar aici trebuie mentionat faptul ca avantajul unui panou nepresurizat este pretul, acesta fiind la aproape jumatate de pret in comparatie cu un panou solar presurizat.

Pe langa pretul mult mai mic pe care il au panourile solare nepresurizate in comparatie cu panourile solare presurizate, trebuie precizat faptul ca acestea se monteaza mult mai rapid decat cele presurizate.

Aici insa este important de precizat faptul ca panourile nepresurizate trebuiesc supravegheate atent in fiecare zi de catre utilizatori, dat fiind faptul ca ele trebuie sa fie incarcate aproape in fiecare zi cu apa, iar in anumite situatii trebuie incarcat chiar si de mai multe ori pe zi, daca se consuma mai multa apa.

O alta diferenta majora intre cele doua tipuri de panouri solare este legata de producerea de apa calda. Aici trebuie precizat ca ambele panouri solare produc la fel de multa apa calda daca discutam despre apa pentru consum.

In cazul in care insa discutam despre incalzirea unei cantitati mai mare de apa, atunci trebuie mentionat faptul ca panourile nepresurizate produc mai putina apa calda decat cele presurizate, din cauza timpului de asteptare privind incarcarea facuta manual in conditiile in care rezervorul este golit, plus ca este nevoie si de timp pentru incarcarea cu apa a boilerului panoului.

Panourile presurizate in schimb se incarca automat de la reteaua de apa, iar acesta este marele lor avantaj, pentru ca astfel nu mai este nevoie de prezenta omului care sa incarce panoul solar atunci cand acesta se goleste. In acest fel se economiseste si foarte mult timp.

Ei bine, atunci cand vine vorba despre alegerea unui asemenea panou solar termic, cu siguranta trebuie sa tii cont de aceste detalii, dar si de alte amanunte foarte interesante.

Trebuie de exemplu sa tii cont de bugetul pe care il ai la dispozitie, pentru ca dupa cum am mai spus, intre cele doua tipuri de panouri solare exista diferente mari de pret, panourile presurizate fiind mult mai scumpe decat panourile nepresurizate.

Conteaza deasemenea si timpul liber petrecut acasa, si chiar si necesarul de apa calda, pentru ca toate aceste detalii te pot ajuta foarte mult sa alegi cel mai bun panou solar pentru locuinta ta.

Asadar, atunci cand discutam despre panourile solare termice, trebuie mentionat faptul ca ele se impart in doua mari categorii, care se diferentiaza intre ele, asa ca toti cei care au de gand sa isi cumpere un asemenea panou, ar trebui sa cunoasca toate asemanarile, dar si toate diferentele dintre panourile solare presurizate si panourile solare nepresurizate.

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ