De cate tipuri sunt piscinele?

0
Share Button

Atunci cand doriti sa optati pentru serviciile unei firme care presteaza servicii de constructii piscine, trebuie sa cunoasteti in mare parte care sunt cele mai populare tipuri de piscine.

Cunoscand tipurile de piscine, apoi va fi mai usor sa stabiliti exact care este cea care vi se potriveste. In cele ce urmeaza veti putea descoperi care sunt cele mai populare tipuri de piscine.

Piscina din beton cu tencuiala sau finisaje agregate

Utilizarea betonului armat cu otel pentru a forma o cochilie poate reprezenta cea mai buna solutie. Betonul si tencuielile sunt cele mai frecvente materiale de constructie a piscinelor in pamant si au fost primele utilizate atunci cand piscinele rezidentiale au devenit populare.

De ce? Betonul este durabil si poros, permitand invelisului acoperit cu tencuiala sa mentina apa, sa asigure stabilitatea si sa fie replasat cand este necesar. Mai mult decat atat, betonul este renumit pentru longevitatea sa.

Iata cum functioneaza procesul de construire a unei asemenea piscine: dupa ce a fost excavata o groapa intr-o curte la dimensiunile stabilite initial, laturile si partea inferioara a gaurii sunt captusite sau inramate cu bare de armatura (tije de otel).

Acestea pot fi sculptate in aproape orice forma imaginabila (de la dreptunghiuri la bumerang la inimi si chitare), impreuna cu adaugarea de scari pentru a pasi in piscina, rampe si alte caracteristici.

Dupa pozitionarea armaturii, carcasa bazinului este realizata prin pulverizarea unui finisaj folosind beton turnat sau pistol. Aceasta metoda de pulverizare ajuta un antreprenor sa decida dimensiunea si forma unei piscine din beton.

In cele mai multe cazuri, o piscina cu curbe moderne nu ar trebui sa costa mai mult decat piscina de aceeasi dimensiune cu o forma mai traditionala, unghiulara. In timp ce betonul este aplicat pe suprafata bazinului umed sau uscat, pistolul se aplica uscat.

La suprafetele de piscina din beton sau tencuiala pot fi adaugate diverse materiale, printre care se numara tigle, piatra si texturi realizate de om.

Finisajele alternative cu texturi devin din ce in ce mai populare, cum ar fi agregatul de pietris sau (Pebble Tec, o alternativa de sticla Beadcrete, Primera Stone WetEdge, JewelScapes, Piatra si QuartzScapes). Asteptati-va ca aceste finisaje agregate sa dureze intre 8 si 12 ani.

Piscina din fibra de sticla

Spre deosebire de piscinele din beton, piscinele din fibra de sticla sunt gata facute, ceea ce face foarte rar solicitarea unui design personalizat. Majoritatea producatorilor de piscine din fibra de sticla ofera numeroase modele si dimensiuni pentru a alege.

Fibra de sticla face procesul de construire a bazinului rapid si usor. Suprafata sa interioara este neteda, facandu-l dur pentru alge, asa ca sansele ca acestea sa se agate sunt nule. Cu toate acestea, fibra de sticla poate fi mai costisitoare.

Dupa 10 pana la 15 ani de expunere la soare si substante chimice, fibra de sticla se deterioreaza. Reconditionarea nu este usoara deoarece noua acoperire nu se lipeste cu usurinta de cea mai veche.

Piscine captusite cu vinil

Piscinele care sunt captusite cu vinil sunt construite cu cadre metalice sau din plastic deasupra solului sau sunt introduse in gaura excavata.

Aceste piscine au un aspect cu adevarat minunat dar au avantajul de a se deteriora expunerea timpurie la elemente impreuna cu substantele chimice din piscina.

Unele garnituri sunt echipate cu ciuperci si inhibitori UV, care pot prelungi viata unui strat de vinil de la 10 la aproximativ 18 ani sau cam asa ceva.

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ