Cum se schimba antigelul intr-o masina?

0
Cum se schimba antigelul intr-o masina?
cat costa o optimizare seo
Share Button

Antigelul este un lichid care se adauga la apa intr-un sistem de racire al unui motor pentru a reduce punctul de inghet. Acest lucru inseamna ca apa nu va ingheta in conditii normale de vreme rece. In cazul in care apa ar ingheta, cu siguranta v-ati afla intr-o situatie delicata pentru ca acest lucru ar provoca o deteriorare grava radiatorului si a altor componente, iar cheltuielile ar fi pe masura.

Pe langa evitarea inghetarii apei, antigelul ridica punctul de fierbere al lichidului de racire al motorului pentru a preveni supraincalzirea. Lichidul de racire protejeaza de asemenea motorul de coroziune, ajuta la transferul de caldura si impiedica dezvoltarea scarii interne.

In cazul in care va aflati in situatia de a cumpara antigel pentru masina dvs. este important sa cunoasteti tipurile de antigel, iar in continuare vom discuta despre acest aspect, iar apoi vom vedea cum se schimba antigelul masinii.

Cate tipuri de antigel sunt acolo?

Exista doua grupuri principale de antigel, pe baza de mono-etilenglicol si mono propilenglicol. Va recomandam sa consultati manualul de utilizare pentru a afla de ce tip de antigel are nevoie masina dvs., dar si pentru a afla proportia corecta de antigel (antigelul trebuie amestecat cu apa). Fiecare antigel contine aditivi speciali pentru a preveni coroziunea suprafetelor metalice din sistemul de racire. Nu amestecati diferite antigeluri, care vor avea un impact negativ asupra performantelor aditive.

Cand se schimba antigelul sau cat de des se schimba antigelul / cand se schimba agentul de racire

Automobilul specifica cat de des trebuie schimbat lichidul de racire. Verificati manualul de utilizare sau intrebati mecanicul atunci cand mergeti cu masina la service pentru revizie. Este indicat sa schimbati antigelul la timp, pentru a nu va confrunta cu probleme serioase pe urma.

Cum sa verificati antigel?

Verificarea antigelului este foarte usoara.

Nu este nevoie sa scoateti capacul radiatorului. Verificati daca lichidul atinge marcajul “complet” de pe partea rezervorului. Daca nu, adaugati un amestec de apa si antigel cu 50/50. Unele lichide de racire sunt preamestecate, deci cititi instructiunile de pe recipient pentru a vedea daca este necesar sa adaugati apa sau sa il utilizati asa cum este.

Adaugati doar apa in sistemul de racire numai in caz de urgenta. Daca se intampla acest lucru, va trebui sa faceti o spalare completa si sa schimbati lichidul de racire daca concentratia apei este mai mare de 60% in lichidul de racire dupa reincarcare.

Cum sa spalati antigelul / cum sa evacuati lichidul de racire al motorului, schimbati agentul de racire

Fiecare model de masina este diferit cand vine vorba de schimbarea antigelului. Poate fi un pic dificil sa scoateti tot lichidul. In unele cazuri, mai multe suruburi trebuie indepartate pentru a spala sistemul.

Reumplerea sistemului poate fi si mai dificila atunci cand exista aer in partile superioare ale motorului. Prin urmare, va recomandam sa va duceti masian intr-un service autorizat pentru a va schimba lichidul de racire al masinii.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste antigelul masinii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ