Cum se obtine un oferta certificat iso 9001?

0
Cum se obtine un oferta certificat iso 9001?
Share Button

Familia ISO 9000 este cea care abordeaza diferite teme ale managementului calitatii, si contine unele standarde foarte cunoscute la nivel mondial, printre care si standardul ISO 9001:2005, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

ISO 9001: 2015 stabileste criteriile pentru un sistem de management al calitatii si este singurul standard din familia ISO 9000 care poate fi certificat. Poate fi utilizat de orice organizatie, mare sau mica, indiferent de domeniul sau de activitate. De fapt, exista peste un milion de companii si organizatii din peste 170 de tari certificate cu ISO 9001.

Acest standard se bazeaza pe o serie de principii de management al calitatii, incluzand un accent puternic pe client, motivatia si implicarea managementului de varf, abordarea procesului si imbunatatirea continua.

Tinand cont de faptul ca acest standard care stabileste criteriile pentru managementul calitatii se poate utiliza in orice tip de organizatie, cu siguranta va fi nevoie sa cautati o firma de specialitate care sa va pregateasca o oferta certificat ISO 9001 cat mai avantajoasa, pentru ca si organizatia dvs. sa beneficieze de ISO 9001.

Ei bine, acum ca am vazut ca si organizatia dvs. are nevoie de un asemenea certificat ISO, in continuare vom vedea care sunt pasii pe care o firma de specialitate ii are de parcurs, pentru a va obtine certificarea ISO 9001.

Etapele de certificare ISO 9001

  1. Analiza diferentei ISO 9001 –

Un serviciu optional care are loc inainte de vizitele dvs. de evaluare. Specialistii pe care ii veti alege pentru a va obtine certificarea, vor examina mai indeaproape sistemul dvs. existent de management al calitatii si il vor compara cu cerintele standardului ISO 9001. Este o modalitate foarte eficienta de a verifica daca exista domenii in care trebuie sa lucrati inainte de a efectua o evaluare formala.

  1. Evaluarea oficiala –

Aici deja discutam despre un proces care se imparte in doua etape foarte importante. In primul rand, managerul dvs. de clienti va examina disponibilitatea organizatiei dvs. de evaluare, verificand daca au fost elaborate procedurile si controalele ISO 9001 necesare in organizatia dvs.

Apoi, reprezentantii firmei cu care veti colabora vor impartasi cu dvs. detaliile constatarilor lor, prin intermediul Portalului de Asigurare, astfel incat in cazul in care se vor gasi lacune, sa le puteti inchide.

Dupa aceea, in cazul in care toate cerintele sunt in vigoare, specialistii vor evalua implementarea procedurilor si a controalelor din cadrul organizatiei dvs. pentru a va asigura ca acestea functioneaza in mod eficient, dupa cum este necesar pentru certificarea ISO 9001.

  1. Certificarea si nu numai

Cand ati obtinut certificarea, veti primi certificatul BSI ISO 9001, care este valabil timp de trei ani. Managerul de clienti BSI va va vizita in mod regulat pentru a va asigura ca sistemul dvs. nu ramane doar compatibil, ci se si imbunatateste si adauga in permanenta valoare organizatiei dvs.

Asadar, atunci cand aveti nevoie de obtinerea certificatului ISO 9001, cu siguranta misiunea dvs. de obtinere a acestuia va fi una mult mai usoara, in cazul in care veti alege o companie renumita, care sa va reprezinte si care sa va obtina pretioasa certificare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ