Cum se inregistreaza un domeniu web

0
Share Button

Orice afacere care are deja un website, are si un domeniu cumparat. Domeniul reprezinta numele unic al site-ului tau.

Inregistrarea domeniilor poate fi destul de dificila, dar odata ce analizezi totul, iti vei da seama ca trebuie sa te bazezi pe propria afacere pentru a alege cel mai bun nume.

Dupa ce ai inregistrat un domeniu web, acesta devine cunoscut si astfel vei creea dintr-o banala firma, un adevarat brand.

Totusi, trebuie sa stii cum se inregistreaza un domeniu web pentru a nu mai pierde timp cautand numele potrivit. Asadar, primul pas in ceea ce priveste afacerea online e sa alegi un nume reprezentativ pentru site-ul tau.

Acest nume trebuie sa fie ori numele firmei, ori ceva care sa aiba legatura cu aceasta. Exista posibilitatea ca domeniul pe care ti-l doresti sa fie inregistrat de catre alt utilizator, iar in acest caz sistemul va afisa mesajul: “Domeniul este deja inregistrat!”. In acest caz este bine sa folosesti un tool de verificare domeniu.

Odata ce un domeniu este inregistrat, alta persoana nu-l poate folosi, fie ea persoana fizica sau juridica. Daca te intrebi daca poti vedea o lista cu toate domeniile inregistrate, ei bine aceasta nu exista, doar pentru administratii publice sau locale.

cat costa o optimizare seo

Ierarhiile domeniilor pot varia si poti cumpara mai multe domenii noi, extensiile pentru care poti opta sunt: .ro, .com, .com.ro, .eu, .name, .info, .store.ro, .biz, info.ro, .org, .net, .tm.ro.

De obicei aceste extensii se aleg in functie de limba in care se va posta pe site, respectiv .ro – predominant in limba romana sau .com.ro unde este o limba de circulatie internationala, dar si limba romana.

Dupa ce ai completat un formular de rezervare, il vei plati, iar mai apoi va deveni domeniul tau. Daca nu platesti in termen de 32 de zile, domeniul respectiv redevine liber si se poate rezerva si inregistra de catre altcineva.

Este foarte important ca e-mailul pe care vei inregistra domeniul sa iti fie mereu la indemana, sa ai in permanenta acces la el, atat pe timpul inregistrarii, cat si in viitor.

Modificarile ulterioare pe care vrei sa le faci se vor trimite pe e-mail, astfel ca daca nu ai acces la el, va fi foarte dificil sa optezi pentru orice modificare.

Inregistrarea domeniului este recomandata sa se faca pe o perioada mai lunga de timp, pentru a fi sigur ca domeniul este al tau, respectiv pe 10 ani.

Daca esti sigur pe afacerea ta si i-ai urmarit si analizat evolutia in detaliu, in cei 10 ani nu ar trebui sa iti faci nicio grija asupra costurilor.

Finalizarea inregistrarii dureaza pana la 2 zile lucratoare – timp in care se efectueaza plata -. Pe e-mailul pe care ai inregistrat domeniul vei primi toate indicatiile necesare pentru a finaliza procesul.

Daca iti doresti ca inregistrarea domeniilor sa nu fie atat de dificila, scrie o lista cu diferite nume pe care le-ai putea avea ca domeniu.

In asa fel, le poti introduce pe fiecare, fara sa mai pierzi timp in gasirea numelui potrivit. Toti cei care au cumparat domenii, au avut minim 5 nume care sa se potriveasca site-ului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ