Cum se alege in mod corect cel mai bun telefon?

0
Cum se alege in mod corect cel mai bun telefon?
cat costa o optimizare seo
Share Button

Pentru a ramane in contact cu batranii nostri, un telefon mobil este o solutie flexibila si practica. Unii dintre ei sunt la curent cu tehnologia si doresc un telefon cu un meniu ceva mai compex, altii doresc telefoane cu functii cat mai simple, pentru a le utiliza mai usor.

De aceea trebuie luate in considerare mai multe criterii, tinand cont de personalitatea seniorului. Iata 7 sfaturi pentru alegerea lui. Sfatuiti persoanele in varsta sa mearga la un service telefoane atunci cand au probleme cu telefonul lor mobil.

Un design potrivit

Pentru persoanele in varsta exista mai multe stiluri de telefoane mobile. Unitatea mobila are avantajul ca este simpla si are acces direct la functiile telefonului. Supapa asigura o buna aderenta in comunicare si evita apelurile din greseala o data inchise. Smartphone-ul ii ofera un ecran mare pentru o mai mare lizibilitate si acces la Internet.

Preferati un model cu chei mari daca alegeti un telefon monobloc sau clapeta. Astfel, numerotarea si accesul la functii vor fi mai usoare. Unele dispozitive au, de asemenea, anunturi vocale atunci cand tastele sunt apasate pentru confort.

Interfata simpla si usor de utilizat

Fie ca este vorba de o singura piesa mobila, clapeta sau smartphone, alegeti o interfata ergonomica potrivita pentru persoanele in varsta. Telefoanele inteligente dedicate acestora ofera o navigatie special conceputa astfel incat sa fie usor de utilizat de catre persoanele in varsta. Pe program: icoane pentru functii importante, un asistent pentru a explica functiile telefonului … Ei nu se vor pierde! Un sfat: comparati diferitele interfete inainte de a va face alegerea.

Tasta “Ajutor”

Aceasta este particularitatea telefoanelor mobile pentru persoanele in varsta. Aceasta tasta fizica permite, fie trimiterea unui SMS, fie suna automat contactele preinregistrate. O caracteristica linistitoare pentru batrani si pentru tine, poate fi localizat pe partea din fata sau din spatele mobilului. De obicei, este de culoare rosie pentru, a fi usor de recunoscut.

Incarcati baza pentru a evita depasirea

Se intampla tuturor sa uite ca mobilul trebuie incarcat. Pentru a evita ca seniorii sa uite si a fi capabili sa fie accesibili tot timpul, ganditi-va mobil cu o baza de incarcare. Mai practic decat un cablu si mai vizibil, deoarece poate fi instalat in vedere si ganditi-va la telefonul mobil, la fel ca la liniile de telefonie fixa.

Un volum sonor studiat

Cu varsta, auzul tinde sa scada. In acest scop, modelele “senior”, specifice, ofera posibilitatea de a amplifica nivelul soneriei (pana la +90 decibeli) si volumul de ascultare in conversatie (pana la +40 decibeli). Pentru a sti: unele telefoane mobile emit un semnal luminos  in timpul unui apel, pentru a va avertiza.

Compatibil cu dispozitivele auditive

In plus fata de capacitatea de a ajusta nivelul sonor al telefonului mobil, nu uitati sa alegeti un model compatibil cu aparatele auditive. El va putea sa-si foloseasca telefonul cu incredere fara sa-si deterioreze in continuare auzul de catre paraziti audio.

Un manual de utilizare adaptat nevoilor persoanelor in varsta.

In cele din urma, chiar daca folosirea lui, astazi, este ceva ce se face din ce in ce mai putin, manualul poate fi de mare ajutor pentru batranii nostri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ