Cum sa-ti transporti marfa in siguranta

0
asigurare-transport-marfa-cargo
cat costa o optimizare seo
Share Button

Transportul de marfuri este o activitate economica extrem de importanta, mai ales in economia globala de astazi, cand marfurile circula dintr-un colt in altul al tarii, in toata Europa sau chiar catre diferite continente ale lumii.

In timpul transportului de la producator la consumator, aceste marfuri, de multe ori extrem de scumpe, pot suferi pagube importante, ce pot duce la scaderea valorii lor sau chiar la distrugerea in totalitate a acestora. Din cauza acestor pagube sufera atat producatorii, cat si transportatorii, ajungand chiar si la cei care doresc sa cumpere pentru ca nu le gasesc pe piata atunci cand au nevoie de ele.

Pierderile in acest domeniu se situeaza la multe miliarde de euro in fiecare an. Exista insa si o solutie pentru cei care doresc sa se puna la adapost de astfel de pierderi, si anume asigurarea CARGO ca aceasta pentru bunuri si marfuri in tranzit. Pe piata exista numeroase firme de asigurare care ofera celor interesati asigurari care sa acopere toate imprejurarile in care marfurile transportate pot avea de suferit. Gama de asigurari este completa adresandu-se tuturor partilor implicate si fiind personalizata in functie de dorinta clientilor.

Cine poate incheia o asigurare CARGO?

asigurare-pentru-transoprt-marfa-tip-cargo

Asigurarea aceasta nu se adreseaza doar unei categorii anume de agenti economici, ci tuturor celor care sunt implicati, intr-un fel sau altul, in transportarea bunurilor dintr-un punct in altul. Mai exact exista doua categorii de persoane interesate.

In primul rand, sunt proprietarii de bunuri si marfuri care doresc ca acestea sa ajunga in buna regula la persoanele interesate sa intre in posesia lor. In acest caz, asigurarea se poate incheia atat in cazul transportului bunurilor cu vehiculele proprii sau chiar daca vehiculele destinate transportului sunt inchiriate de la alta firma.

O a doua categorie de interesati sunt transportatorii care duc marfurile clientilor dintr-un loc in altul si sunt interesati ca eventualele pagube aparute sa nu le dauneze afacerilor lor.

La ce fel de transporturi pot fi incheiate asigurari de tip CARGO?

cargo-asigurare-transport-marfa

Asigurarea CARGO poate fi incheiata pentru toate tipurile de transporturi, indiferent de calea pe care este manipulata marfa:

  1. Transportul terestru, care are loc pe drumurile publice in tara, dar si peste granita;
  2. Transportul naval desfasurat pe canele, pe rauri sau pe mare;
  3. Transportul aerian;
  4. Asigurare pentru incarcarea, descarcarea si depozitarea marfurilor;
  5. Asigurari pentru riscuri speciale, cum ar fi razboaiele si grevele.

Cate tipuri de asigurari CARGO exista?

Firmele de asigurare de pe piata din Romania ofera clientilor lor trei tipuri de asigurari in functie de riscurile pe care clientii doresc sa le acopere:

  1. Conditia A include toate riscurile, in afara celor excluse in mod explicit;
  2. Conditia B acopera majoritatea riscurilor, cum ar fi incendiul, explozia, accidentele, scufundarea navelor etc.
  3. Conditia C acopera mai putine riscuri, in functie de dorinta clientului.

Toate aceste trei tipuri de asigurari au o perioada de valabilitate prevazuta in contract de regula pe toata perioada transportului, dar existand si posibilitatea incheierii pentru o anumita perioada de timp dupa dorinta clientului.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ