Cum sa iti maresti viteza de incarcare a site-ului?

0
Cum sa iti maresti viteza de incarcare a site-ului?
Share Button

Pe masura ce viteza medie a conexiunii la internet creste in intreaga lume, iar utilizarile mobile sunt dominante, utilizatorii web devin din ce in ce mai putin toleranti la timpul de incarcare lent. 53% dintre utilizatorii de dispozitive mobile vor abandona un site web care dureaza mai mult de trei secunde pentru incarcare, iar aproape 10% dintre utilizatorii web vor iesi dupa 2 secunde. In mod evident, fiecare secunda conteaza.

In acelasi timp, Google a declarat fara echivoc ca viteza paginii este un factor de clasificare in rezultatele cautarii.

Pe scurt, un site rapid obtine rezultate mai bune atat de la vizitatori, cat si de la Google. Pentru a profita de aceste beneficii duale, trebuie sa faceti viteza site-ului o prioritate pe site-ul dvs. Orice din urmatoarele zece sfaturi va va ajuta sa va incepeti pe aceasta cale importanta.

  1. Optimizati-va imaginile

De fiecare data cand cineva viziteaza o pagina pe site-ul dvs. web, browserul trebuie sa incarce fiecare parte a paginii. Pe multe pagini, piesele care ocupa cel mai mult spatiu si, prin urmare, iau cel mai mult timp pentru incarcare sunt imaginile. Una dintre cele mai bune si mai simple modalitati de incarcare mai rapida a paginilor dvs. este prin urmare sa va optimizati imaginile. O alta idee buna este sa apelati la o firma web design.

Acest proces rapid de optimizare a imaginilor in doua etape poate duce la cresterea rapida a site-ului.

Pasul 1: redimensionati-va imaginile inainte de a le incarca

Daca utilizati un sistem de gestionare a continutului (CMS), cum ar fi WordPress sau Joomla, probabil ati observat ca puteti incarca imagini la dimensiunea completa si apoi ajustati dimensiunea afisarii in backend-ul site-ului dvs.

Acest lucru este convenabil, dar este posibil sa nu stiti ca acest lucru obliga browserele web sa execute mai multe comenzi de fiecare data cand cineva incarca pagina. Ei trebuie sa scoata imaginea initiala si apoi sa o redimensioneze in zbor – ceea ce incetineste site-ul.

Pentru a preveni acest lucru, folositi un program de editare a imaginilor pentru a ajusta propriile imagini la dimensiunea corecta inainte de a le adauga pe site.

Majoritatea dintre noi vor avea acces la un instrument simplu, cum ar fi Preview (pe Mac) sau Microsoft Paint (pe Windows). Cu aceste programe tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti imaginea si sa o redimensionati in editorul ales.

Pasul 2: Comprimati imaginile

Odata ce ati facut acest lucru, puteti face editarea imaginii la nivelul urmator cu ajutorul unui instrument de comprimare. Chiar si dupa redimensionarea unei imagini, dimensiunea totala a fisierului ar putea fi suficient de mare pentru a incetini viteza de incarcare a site-ului.

Unul dintre cele mai bune instrumente de compresie a imaginilor disponibile este ImageResize. Tot ce trebuie sa faceti este sa faceti clic pe link, sa incarcati imaginea re-dimensionata si acest instrument va reduce dimensiunea fisierului fara a reduce rezolutia.

Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati imaginea si sa o incarcati pe site-ul dvs. Imaginile dvs. vor arata exact la fel, dar se vor incarca mult mai repede.

  1. Faceti o curatare a Pluginurilor

Numarul imens de pluginuri si scripturi care sunt disponibile gratuit ii face sa fie tentant pentru proprietarii site-urilor sa adauge mai mult decat au nevoie cu adevarat. Retineti ca fiecare plugin pe care il adaugati necesita sa fie difuzate resurse – si mai multe resurse inseamna un site mai lent.

Daca observati ca site-ul dvs. ruleaza incet sau credeti ca ar putea functiona mult mai eficient, efectuati o revizuire a plugin-urilor.

Treceti prin lista si identificati toate pluginurile pe care nu le utilizati sau care par sa nu adauge ceva util pentru performanta site-ului.

Daca tot credeti ca site-ul dvs. nu se incarca cat de repede doriti, faceti un test pentru a gasi vinovatul. Dezactivati fiecare plugin de pe site-ul dvs., unul cate unul. Dupa ce dezactivati un plugin, rulati site-ul dvs. printr-un instrument precum GT Metrix pentru a verifica viteza site-ului cu acesta.

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ