Cum planifica jocul de realitate virtuala Entropia Universe sa creeze 3 milioane de locuri de munca?

0
Cum planifica jocul de realitate virtuala Entropia Universe sa creeze 3 milioane de locuri de munca?
Share Button

Daca nu ati auzit de jocul Entropia Universe, trebuie sa petreceti ceva timp in acest peisaj vast, captivant al realitatii virtuale. Cand faceti asta, in afara de a va face prieteni noi si de a gasi literalmente mii de ore de continut de valoare de explorat, de asemenea, veti observa directia in care se indreapta lumea noastra reala, economia globala.

Entropia Universe este un joc autonom si John NEVERDIE Jacobs a fost ales in functia de „Presedinte al realitatii virtualeˮ in joc. Primul sau anunt in functie a cauzat stupoare. A solicitat in mod provocator sa se puna capat decalajului dintre lumea reala si cea digitala si sa rastoarne intreaga paradigma a preturilor jocului, care, in domeniul jocurilor online, este bazata pe abonament. Cu alte cuvinte, platitx1i o taxa modesta in fiecare luna si veti avea acces la continut.

Aceasta metoda a debutat cu Blizzard Entertainment, la lansarea universului venerabil „World of Warcraftˮ si a fost standardul de facto de atunci. Daca Jacobs are ceva de spus despre asta, lucrurile s-ar putea schimba.

Cum va functiona planul lui Jacobs

Pentru a intelege cum va functiona planul lui Jacobs, trebuie sa intelegeti mai intai ceva despre jocul in care exista planul. Entropia Universe este un sistem de planete interconectate pe care le puteti explora si in care puteti socializa. Pentru a ajunge de la o planeta la alta, folositi sistemul de transport public, care este o retea de teleportare care va duce dintr-un loc in altul. Jacobs intentioneaza sa privatizeze acest sistem de transport public si sa transforme jucatorii in angajati. Ei vor fi responsabili pentru construirea si intretinerea infrastructurii care face posibila teleportarea si vor fi compensati pentru munca lor.

Pentru a demara lucrurile, Jacobs s-a oferit sa plateasca noului sau angajat, 180 USD pentru primul an de joc, in timp ce construieste temelia jocului. Dupa aceea, intentioneaza sa instituie legi salariale minime in spatiul VR, cu plata de minim 2,50 USD pe ora sau baza de lucru si un minim de 5,00 USD pe ora de munca calificata in numele jocului. Entropia Universe este gratuit de jucat, deci apare o intrebare corecta, si anume de unde vor veni banii. Raspunsul se gaseste in cadrul jocului propriu-zis. Ca si in cazul a numeroase oferte online, desi este adevarat ca puteti juca gratuit si va puteti bucura foarte mult, exista si turnichete care necesita sistemul de micropayment pentru a debloca anumite caracteristici sau capabilitati, iar in practica, multi jucători vor defalca si efectua plati pe alocuri pentru diverse servicii.

Cum planifica jocul de realitate virtuala Entropia Universe sa creeze 3 milioane de locuri de munca?In prezent, reteaua de transport public din cadrul jocului este oferita gratuit pentru baza de utilizatori, dar vine si ziua in care va fi inclusa si in ecosistemul de micropayment. Cand acest lucru este in vigoare, daca doriti sa parasiti lumea in care va aflati si sa plecati in alta lume, vi se va cere să platiti o taxa nominala.

Oamenii care nu cunosc lumea jocului Entropia Universe ar putea fi frustrati si s-ar intreba daca un astfel de plan este intr-adevar viabil. Este, iar Jacobs este dovada vie. Jocul a stabilit recent un record Guinness pentru oferirea spre vanzare a celui mai scump obiect virtual din toate timpurile cand o statie spatiala virtuala (si destinatie populara pentru jocuri) a fost pusa la licitatie si vanduta pentru 335,000 USD. Cu mai putin de un an in urma, Jacobs si-a vandut proprietatea asupra clubului sau virtual „Club NeverDieˮ, ceea ce a doborat vechiul record cand a fost vandut pentru 635.000 USD.

La inceput, in 2014, Planeta Arkadia (una dintre lumile din joc) a inceput sa vanda actiunile subterane Arkadia pentru 5,00 USD fiecare. Aceste actiuni dau jucatorilor o participatie la proprietate in planeta virtuala. Avand in vedere ca au fost emise 200.000 de astfel de actiuni, ceea ce plaseaza valoarea unei planete care nu exista in realitate, ci doar in ​​spatiul virtual, la un milion de dolari si, in cazul in care sunteti curiosi, actiunile se vand foarte rapid.

Toate acestea sunt dovada ca Jacobs a descoperit ceva important. Puteti gasi in mod regulat obiecte virtuale pentru jocuri online pe Internet, inclusiv jocuri despre care probabil ati auzit multe, cum ar fi World of Warcraft si EVE Online, deci conceptul in sine nu este unul nou.

Cum planifica jocul de realitate virtuala Entropia Universe sa creeze 3 milioane de locuri de munca?Un lucru pe care il stim cu certitudine: sunt multi jucatori. Aproape un miliard si jumatate in lumea intreaga. De fapt, daca jucatorii ar apartine unei proprii natiuni, ar reprezenta cea mai mare si mai populata natiune de pe planeta.

In plus, jucatorii sunt o multime dedicata, care petrece zeci de ore la un moment dat timp de luni intregi, lucrand in mod cooperant pentru a atinge obiectivele comune. Au bani sa cheltuiasca, cand cheltuielile ii vor ajuta sa atinga toate obiectivele la care lucreaza in prezent.

Totusi, Jacobs intentioneaza sa actualizeze modelul. Strategia este ca, daca jucatorii lumii sunt dispusi sa isi petreaca tot timpul si banii lor pentru a juca un joc care le place, imaginati-va cat de entuziasmati vor fi sa petreaca timp in spatiile lor preferate de realitate virtuala, daca sunt platiti sa faca acest lucru. El numeste planul de „inscriere vs. abonamentˮ.

In acest moment, este prea devreme sa spunem cat de eficient va fi planul lui Jacobs sau daca va reusi sa-si indeplineasca angajamentul si predictia de creare a peste trei milioane de noi locuri de munca, datorita unei lumi virtuale, dar dupa cum arata numerele de mai sus, exista cu siguranta o piata pentru bunuri si servicii virtuale, iar oamenii sunt dispusi sa plateasca (si au platit) un dolar pentru a le achizitiona. Avand in vedere acestea, este fortat sa va imaginatu o lume in care cineva ar putea face bani reali din ceva din spatiul virtual? Cu siguranta nu.

Daca sunteti curios sa aflati mai multe, atunci primul si cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa va orientati spre site-ul jocului si sa incepeti sa petreceti timp in domeniile virtuale ale Entropia Universe. Indiferent daca va place sau nu, un lucru este cert: va fi o experienta fascinanta, care deschide ochii.

Ne vedem acolo?

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ