Cum aleg un ventilator?

0
Cum aleg un ventilator?
cat costa o optimizare seo
Share Button

Datorita faptului ca vara temperaturile sunt extrem de mari, cu siguranta fiecare dintre noi trebuie sa gasim cele mai eficiente solutii pentru a putea avea un confort cat mai sporit in locuinta noastra.

O idee inteleapta ar fi aceea de a ne indrepta atentia spre un ventilator, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre modul in care se alege un ventilator, si despre ce trebuie sa stii atunci cand alegi un ventilator.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca indiferent ca discutam despre ventilatoare comerciale, sau despre ventilatoare de birou, ventilatoare de podea, ventilatoare de tavan, ventilatoare mari de camera, ventilatoare cu apa sau ventilatoare de gradina, acestea sunt mai accesibile ca pret decat un aparat de aer conditionat.

Mai mult decat atat, un ventilator consuma si mai putin curent electric decat un aparat de aer conditionat, insa nu este atat de puternic precum un astfel de aparat.

Ei bine, in momentul in care ai de gand sa cumperi un ventilator, trebuie sa stii mai intai de toate unde vei folosi ventiatorul, asa ca poti sa iti indrepti atentia spre un ventilator de interior, sau poti opta pentru un ventilator de exterior.

Aici, trebuie mentionat faptul ca intre un ventilator de exterior si un ventilator de interior exista o diferenta clara de putere, pentru ca un ventilator de exterior este mult mai puternic decat unul de interior.

Tot in momentul in care alegi ventilatorul, trebuie sa tii cont de modelul acestuia, pentru ca atat ventilatoarele de exterior, cat si cele de interior care pot sa fie folosite in camera sau la birou, pot avea diferite modele.

Materialele utilizate la fabricarea ventilatorului trebuie sa conteze foarte mult pentru tine, astfel ca trebuie sa iti alegi doar un ventilator de calitate, care sa fie construit dintr-un material rezistent si de prima mana.

In conditiile in care iti alegi un ventilator fabricat din materiale de o calitate indoielnica, atunci sunt sanse foarte mari ca acesta sa se defecteze sau ca anumite elemente sa se dezbine foarte rapid.

Puterea de racire a ventilatorului este iarasi un factor important de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa iti cumperi un ventilator, pentru ca volumul de aer rece generat de catre acesta, trebuie sa fie suficient pentru spatiul in care va fi amplasat. Aceasta putere de racire este masurata in metri cupi pe ora.

Functiile ventilatorului sunt si ele foarte importante, asa ca trebuie sa alegi un ventilator care sa fie cat se poate de performant, si care sa aiba cat mai multe functii. Printre aceste functii care sunt cele mai eficiente, ar fi viteza reglabila in trepte, functia de pulverizare cu apa, panoul electronic de control, telecomanda, functia silentioasa etc.

Nivelul de zgomot al ventilatorului are deasemenea un rol important, asa ca trebuie sa tii cont si de acest lucru, si sa iti alegi un ventilator care sa fie cat se poate de zgomotos. Acest nivel de zgomot are legatura cu puterea ventilatorului dar si cu marimea paletelor.

Un ultim aspect de care ar trebui sa tii cont pentru a alege cel mai bun ventilator, ar fi garantia acestuia, iar cei mai buni producatori iti vor oferi o perioada de garantie de cel putin doi ani de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ