Cladiri pentru care este nevoie de autorizatie pompieri

0
Cladiri pentru care este nevoie de autorizatie pompieri
Share Button

Un amanunt foarte important de precizat este acela ca exista o multime de cladiri care au nevoie de autorizatie pompieri, iar in continuarea acestui articol vom enumera acele cladiri.

In primul rand, de autorizatie de la pompieri au nevoie acele cladiri care conform legii sunt incadrate in categoria cladirilor de o importanta deosebita si exceptionala, indiferent de suprafata construita, indiderent de destinatie sau de regimul de inaltime.

De autorizatie pompieri au nevoie si acele cladiri care au fost definite conform reglementarilor tehnice specifice domeniului securitatii la incendiu a fi foarte inalte sau inalte, indiferent de suprafata construita sau de destinatia acestora.

Autorizatiile de la pompieri sunt necesare si pentru acele constructii in care sunt amplasate mai multe grupuri de incaperi, care conform reglementarilor tehnice specifice domeniului securitate la incendiu sunt definite ca fiind Sali aglomerate, indiferent de suprafata construita sau de destinatie ori de regimul de inaltime.

Cladirile de locuit, existente sau noi, care au mai mult de patru niveluri supraterane si la care se mai amenajeaza sau se realizeaza mansarda au nevoie de autorizatie pompieri.

Autorizatiile de la pompieri sunt necesare si pentru sediile autoritatilor publice locale si centrale, care au suprafata desfasurata de cel putin 600 de metri patrati. Aici este important de mentionat ca pana acum avizarea si autorizarea erau necesare indiferent de suprafata construita.

Lacasurile de cult si spatiile de cazare aferente acestora, care sunt accesibile publicului si care au suprafata desfasurata mai mare de 200 de metri patrati au nevoie de autorizatie pompieri, insa aici trebuie precizat faptul ca se exclud de la obtinerea acestor autorizatii casele parohiale, cladirile destinate locuirii personalului monahal, capelele, clopotnitele.

Deasemenea, si cladirile agrozootehnice sau cladirile agroindustriale care au suprafata construita de cel putin 600 de metri patrati daca nu chiar mai mare, cu exceptia silozurilor metalice, a depozitelor de furaje fibroase, a serelor, a solarelor, a rasadnitelor si a ciupercariilor, au nevoie de autorizatie de la pompieri.

De astfel de autorizatii au nevoie si cladirile in care se depoziteaza buteliile transportabile pentru gaze comprimate, gaze lichefiate sau gaze dizolvate sub presiune, exceptand aici GPL-ul.

Autorizatii de la pompieri sunt necesare si pentru cladirile sau spatiile special amenajate care au destinatia comertului, daca suprafata desfasurata este mai mare sau egala cu 600 de metri patrati, sau daca spatiul amenajat in cladiri de locuit colective este de cel putin 200 de metri patrati.

Si pentru cladirile sau spatiile amenajate pentru alimentatie publica sunt necesare autorizatii de la pompieri, daca suprafata desfasurata este mai mare sau egala cu 200 de metri patrati.

Pentru cladirile in care sunt amenajate birouri, daca suprafata desfasurata este de cel putin 600 de metri patrati, sunt necesare autorizatii de la pompieri. Aceste autorizatii sunt necesare si pentru cladirile care au ca destinatie ingrijirea sanatatii, daca au suprafata desfasurata de cel putin 600 de metri patrati.

Chiar si pentru cladirile care au ca destinatie invatamantul, daa aria desfasurata este mai mare sau egala cu 150 metri patrati este nevoie de autorizatie pompieri.

Ei bine, acestea au fost doar cateva dintre cele mai cunoscute situatii in care cladirile au nevoie de autorizatii de la pompieri, insa cu siguranta exista si alte cazuri in care autorizatiile respective sunt necesare.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ