Ce trebuie sa stii despre amanetul auto?

0
Ce trebuie sa stii despre amanetul auto?
Share Button

In fiecare zi, o multime de persoane se confrunta cu probleme financiare, asa ca respectivele persoane cauta mereu cele mai bune solutii pentru a face rost de banii de care au nevoie pentru a-si rezolva problemele.

In cazul persoanelor care au nevoie de sume mici de bani totul se poate rezolva rapid, printr-un imprumut de la o persoana cunoscuta, insa exista si situatii in care oamenii au nevoie de mult mai multi bani.

In aceste conditii, pentru cei care au nevoie de multi sau foarte multi bani, un imprumut de tipul amanet auto poate sa reprezinte cea mai buna solutie, pentru ca acestia isi pot amaneta masina si pot primi astfel banii de care au nevoie.

Atunci cand discutam despre amanet auto insa, cu siguranta nu ne referim doar la autoturisme, pentru ca se pot amaneta si yahturi, skyket-uri, barci vaporoase, camioane, dube, utilaje, autocare, basculante sau chiar si tractoare.

In ceea ce priveste conditiile imprumutului, lucrurile sunt foarte simple si foarte clare, pentru ca persoana care isi doreste sa isi amaneteze un asemenea bun, trebuie sa se prezinte la sediul casei de amanet avand asupra sa cartea de identitate, cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare (talonul), si CUI-ul (actul constitutiv si stampila) in cazul in care masina este inmatriculata pe firma.

Persoanele care detin un autovehicul si isi doresc sa il amaneteze, trebuie doar sa se prezinte la sediul casei de amanet avant asupra lor documentele amintite anterior in articol. Cei care prezinta toate aceste documente, pot amaneta pe loc autovehiculele, daca le convine suma de bani propusa in schimbul lor.

Trebuie aici precizat faptul ca totul se desfasoara pe baza unui contract de amanet auto care are o valabilitate de pana la 30 de zile, insa la solicitarea clientului se poate prelungi durata de valabilitate a contractului de amanet, insa se va recalcula si comisionul.

Clientii care isi permit sa isi achite mai repede datoria, pot sa faca acest lucru, iar astfel isi vor recupera bunul amanetat mai rapid. Plus de asta, lor li se va recalcula si comisionul pentru a plati comision doar pentru zilele in care s-au folosit de banii respectivi.

Acei clienti care nu isi pot plati la timp datoria, cu siguranta nu trebuie sa fie foarte ingrijorati pentru ca dupa cum ma mai spus, contractul de amanet se poate prelungi.

Mai mult decat atat, clientii daca nu au posibilitatea de a face rost de bani pentru a-si plati datoria, pot merge la casa de amanet cu un client pentru a-si vinde masina. Aici trebuie precizat faptul ca dupa vanzarea acesteia, casa de amanet isi va recupera datoria (banii imprumutati plus comisionul), iar clientii vor ramane cu diferenta de bani.

Deci, dupa cum se poate observa, cei care au nevoie de bani multi intr-un timp foarte scurt pot opta pentru un imprumut de la o casa de amanet. Pentru persoanele care au nevoie de foarte multi bani, amanetul auto poate fi o rezolvare eficienta a problemei.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ