Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi o motocoasa?

0
Share Button

Atunci cand locuiesti la casa, mai ales in conditiile in care curtea casei tale are un gazon foarte frumos, trebuie sa iti cumperi de la Zyg o motocoasa, care este unealta potrivita pentru tine si pentru tunderea gazonului tau.

Ai putea sa alegi si o masina de tuns iarba, insa motocoasa are avantajul unui pret mult mai mic fata de un asemenea utilaj, este mult mai simplu si mai usor de intretinut, o poti depozita mult mai usor si fara sa necesite atat de mult spatiu precum masina de tuns iarba, iar o motocoasa de calitate este ideala si pentru a taia buruienile solide (pe cand o masina de tuns iarba nu poate face acest lucru), iar o motocoasa este utila si atunci cand terenul nu este drept.

Singurul mare dezavantaj al motocoasei este acela ca nu poate sa fie folosita atat de usor pe suprafete foarte mari, insa pentru o gradina cu siguranta motocoasa este unealta ideala.

Daca de exemplu ai o gradina care are undeva la 100 de metri patrati, atunci poti sa iti indrepti atentia spre o motocoasa mica, usor de manevrat, care sa nu aiba un motor foarte puternic ( un motor intre 600 si 1000 W fiind suficient).

In cazul in care insa, suprafata terenului este de vreo 200 – 300 de metri patrati, atunci ar cam trebui sa iti indrepti atentia spre o motocoasa care sa aiba un motor de el putin 1400 KW.

Daca insa esti fericitiu proprietar al unei gradini foarte mari, care sa aiba o suprafata mai mare de 600 metri patrati, atunci cu siguranta o masina de tuns iarba te va solicita prea mult, iar in astfel de conditii ar trebui sa iti indrepti atentia spre o masina de tuns iarba.

Ei bine, referitor la tipurile de motocoasa care se gasesc pe piata, trebuie sa stii ca poti sa gasesti o motocoasa electrica, sau o motocoasa pe benzina.

Motocoasa electrica nu este atat de zgomotoasa precum motocoasa pe benzina, este si mai usor si simplu de intretinut, si nu are nevoie de combustibil si de ulei, si este si mai usoara decat cea pe benzina, asa ca poate sa fie manevrata mai simplu si mai usor,

Motocoasele electrice pot sa fie prevazute cu fir de alimentare care sa poata sa fie conectat la sursa de energie electrica, insa pot sa se gaseasca pe piata si motocoase care sa fie prevazute cu acumulatori, care trebuiesc pusi la incarcat atunci cand sunt descarcati.

Ei bine, vei putea sa iti indrepti atentia si spre motocoasele pe benzina, care insa sunt mai pretentioase, si au nevoie si de ulei pe langa combustibil. Spre deosebire de motocoasele pe curent, aceste motocoase sunt mai puternice si mai comode, si sunt mult mai eficiente pentru acele suprafete de teren unde vedetatia este mai dura.

Pe langa toate aceste aspecte pe care le-am enumerate pana acum, puterea motorului este iarasi foarte importanta atunci cand iti alegi o motocoasa.

Asadar, acestea sunt printre cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi o motocoasa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ