Ce sunt containerele din plastic?

0
Ce sunt containerele din plastic?
Share Button

In primul rand, atunci cand discutam despre containere, trebuie sa precizam faptul ca ele pot sa fie realizate atat din materiale plastice, insa pot sa fie realizate si din materiale metalice.

Cu siguranta in cadrul marilor uzine, sau in cadrul companiilor mari care activeaza in tot felul de domenii, pentru aruncarea deseurilor sau pentru aruncarea pieselor defecte si care nu mai pot sa fie recuperate, se vor folosi containerele metalice.

Aceste containere se vor folosi in mod deosebit, in cazul firmelor care realizeaza piese metalice, pentru ca acestea cu siguranta vor fi si destul de grele, iar aruncate in containerele din plastic, acestea din urma se vor putea sparge foarte usor.

In cazul in care discutam insa despre containere plastic, acestea pot sa fie utilizate pentru colectarea deseurilor, din plastic si nu numai, si pot sa fie utilizate fie in cadrul unor firme, dar putem avea si noi cei care locuim la casa, cate un container pentru aruncarea deseurilor.

Ei bine, containerele sau pubelele din plastic, folosite la colectarea deseurilor reciclabile, sunt realizate din rasini poliesterice nesaturate, care sunt armate cu fibra de sticla.

Trebuie amintit faptul ca aceste pubele si containere se realizeaza datorita unei tehnologii modern din domeniul materialelor composite RTM.

Aceasta tehnologie de fabricare a pubelelor si a containerelor necesita injectarea rasinii pigmentate la presiunea de 130 bar, intr-o matrita inchisa care va fi incalzita la 60 de grade Celsius. Rasina stabilizata UV, care este netixotropica si praccelerata, va fi injectate deasupra structurii de armature si unifilo din fibra de sticla.

Datorita acestui proces, se va obtine corpul containerului care va avea o structura compacta, care va avea o grosime a peretilor constanta, astfel incat sa poata depozita o multime de deseuri.

Trebuie mentionat faptul ca o astfel de pubela pentru colectarea deseurilor are mai multe calitati deosebite, printre care trebuie sa amintim in primul rand elasticitatea, iar apoi rezistenta la uzura si la socurile mecanice.

Deasemenea, containerele realizate din materiale plastice sunt stabile fata de actiunea agentilor chimici precum acizii, sarurile sau solutiile alcaline. Deasemenea, containerele sunt rezistente si stabile si in fata produselor petroliere.

Dealtfel, rezistenta maxima a containerelor reprezinta cea mai importanta calitate a lor, iar rezistenta se datoreaza rasinii poliesterice injectate pe presa. In cazul in care containerele sunt foarte bine ingrijite, acestea pot sa aiba o durata de viata de peste 40 de ani.

Usurinta la spalare a containerelor reprezinta iarasi un mare avantaj. Stim cu totii faptul ca in aceste containere se arunca tot felul de deseuri, iar odata la o anumita perioada de timp, ar fi indicat ca acestea sa fie spalate.

Plus de asta, containerele si pubelele din plastic pot sa fie manevrate cu o foarte mare usurinta, spre deosebire de cele realizate din materiale metalice, asa ca este evident faptul ca atat pentru cetatenii de rand, cat si pentru marile companii, cea mai buna solutie o reprezinta containerele si pubelele din plastic.

Producatorii de astfel de containere, pot sa puna la dispozitia clientilor (institutii sau companii) chiar si containere sau pubele personalizate.

 

 

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ