Ce este retina display?

0
Ce este retina display?
cat costa o optimizare seo
Share Button

Termenul de retina display nu este un termen nou, se cunosc urmatoarele date, un fel de istoric: o istorie simpla incepe din 2007 cu versiunile de iPhone care au avut rezolutia 320 x 480, dar problema cresterii rezolutiei a aparut de la concurenti care aveau o rezolutie superioara de 960 x 640. Aplicatiile vechi pot scala fara probleme prin dublarea pixelilor.

S-au facut si compromisuri, cum ar fi pentru display Samsung care a implementat retina display. Compromisurile au fortat producatorul de LCD sa foloseasca o solutie care s-a considerat a nu fi una standard si mai scumpa. Pe Android nu s-au putut implementa solutii pentru ca aplicatiile au fost concepute sa ruleze si sa scaleze pe mai multe rezolutii.

Multi dintre posesorii de smartphone-uri cunosc batalia dintre Samsung si Apple, Samsung produce Retina Displat de pe Apple iPad, folosind o parte din cipurile de memorie ale lui iPhone 6. Si iata exemplul lui Samsung S6, care are o rezolutie de 1440 pixeli pe latime si 2560 pe lungime, si dimensiunea ecranului de 2,496 inci latime si 4,437 pe lungime.

Se fac calcule din care rezulta 577 ppi, adica de-a lungul unui inci sunt distribuiti pe latime si lungime 577 de pixeli. Rezulta 332929 de pixeli pe inch patrat. De ce se fac aceste calcule?

Pentru a se afla rezolutia, cu cat este mai mare si suprafata display-ului este mai mica, ppi este mai mare, iar cu cat este ppi mai mare, cu atat ecranul va fi mai stralucitor, mai performant, va avea detalii mai fine.

Apple considera ca prin Retina Display, unui display cu un ppi mai mare de 320 nu i se pot vedea pixelii cu ochiul liber. Dar ceea ce spun producatorii despre Retina Display a fost analizat, contestat, testat in final de catre utilizatori, care au reusit sa spuna de fapt ce diferente ofera o astfel de functie, Retina Display.

Asadar, si Samsung a incercat implementarea functiei de Retina Display, pentru a da o performanta mai buna display-urilor, care au fost testate de producator mai intai, apoi s-au implementat, s-au pus in vanzare, cumparatorii au putut sa le foloseasca, sa observe diferentele, iar cererea si oferta de pe piata sa poata sa decida daca imbunatatirea cu Retina Display a facut din display un instrument performant sau nu.

Tehnologia in telefonie mobila se dezvolta din ce in ce mai mult, este din ce in ce mai avansata, nu este decat un lucru de apreciat, dar posesorii de telefoane isi doresc sa stie de ce platesc uneori un pret mai mare pentru ca initial li se pare ca nu sunt mari modificari, ca si in cazul acestui display.

Dar daca se informeaza corect, sunt cunoscatori in domeniul telefoniei, sau cauta pe Internet informatii, vor fi mai aproape de a trage o concluzie, de a reactiona pozitiv sau negativ, si pana la urma, cel mai important va fi daca intr-un anumit timp de la utilizare vor beneficia de solutiile noi si vor fi mai multumiti in legatura cu aceste noutati.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ