Cateva beneficii ale consumului de aronia

0
cat costa o optimizare seo
Share Button

Probabil ca multi dintre noi am auzit in ultima perioada despre beneficiile consumului de fructe de aronia si, mai ales, despre efectul miraculos pe care aceste fructe il au asupra ameliorarii unor simptome la care medicii nu mai dau nicio sansa.

Cu toate acestea, suntem sceptici cu privire la astfel de afirmatii, in conditiile in care multi dintre romani nu au vazut niciodata cum arata un fruct de aronia si nici nu stiu exact unde creste.

Acesta este motivul pentru care, in continuare, vom prezenta un scurt istoric al acestor fructe pe piata romaneasca si, mai ales, cateva dintre cele mai vehiculate beneficii aronia.

Inainte de toate, trebuie spus ca fructele de aronia sunt aparute relativ nou in tara noastra. Practic, ele au fost naturalizate in urma cu cativa ani, in special in partea de vest a tarii, unde, dupa cum se stie, temperatura este cu cateva grade mai ridicata in cursul anului, decat in alte parti ale Romaniei.

Solul fertil, dar si soarele bland al zonei Banatului fac ca aceste fructe sa se acomodeze perfect la climatul temperat continental, recomandat pentru aceste plante. Fructele de aronia isi au insa originea pe continentul nord-american, unde acestea cresc atat in salbaticie, cat si in culturi amenajate.

Practic, arbustul de aronia este inrudit cu fructe precum coacazele sau afinele, inclusiv culoarea albastru-violacee creand uneori confuzie intre acestea. Fructele de aronia sunt insa mai mari decat suratele lor, avand totodata si un gust usor mai astringent, ceea ce le face atat de cautate.

Daca este sa ne referim insa strict la aronia beneficii, putem enumera aici continutul mare de vitamine. Practic, potrivit ultimelor studii, s-a constatat ca fructele de aronia contin mai multa vitamina C decat lamaile si chiar decat coacazele negre.

Din acest punct de vedere, consumul de fructe de aronia este indicat inainte de intrarea in iarna, pentru cresterea imunitatii copiilor, dar nu numai. Practic, putem spune ca un consum moderat de fructe de aronia reduce riscul de contactare a virusilor si racelilor specifice sezonului rece.

Gustul usor acrisor al fructelor de aronia le face insa mai greu de consumat pentru toata lumea. Cei mai pretentiosi au asadar posibilitatea de a consuma sucul natural, care aduce o alta serie de beneficii aronia.

Practic, este de ajuns un pahar de suc de aronia pe zi, pentru a ne mentine imunitatea la un nivel ridicat. Iar spre deosebire de fructe, sucul presat la rece poate fi consumat chiar si la luni bune distanta de la preparare, daca este ambalat aseptic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ