Cataracta nu doare – afla cum o poti depista si trata curand

0
cat costa o optimizare seo
Share Button

Ce nu doare nu tratezi – este principiul dupa care multi se ghideaza, din teama de a merge la medic. Cataracta este un bun exemplu de afectiune la nivelul ochilor ce apare pe fondul imbatranirii. Nu doare, se instaleaza treptat, dar partea buna este ca poate fi tratata.

Ce este cataracta si cum poate fi depistata

Cataracta se dezvolta lent, in timp. Primele simptome pot fi adesea asociate nevoii de a schimba ochelarii de vedere, alteori vederea devine tot mai incetosata.

Nu este dureroasa, nu cauzeaza lacrimare excesiva, roseata sau mancarime. Apare de obicei la un singur ochi si se dezvolta adesea astfel incat afecteaza ambii in cele din urma.

Concret, se schimba gradual structura cristalinului, vederea devenind din ce in ce mai incetosata. In stadii mai avansate deja se poate observa si cu ochiul liber opacifierea cristalinului.

Pentru diagnostic si tratament doar medicul specialist va oferi o solutie. Important este ca interventia chirurgicala poate corecta aceasta problema. Operatia poate fi realizata in cadrul clinicii Medoptic din Suceava.

Tratamentul cataractei

Nu dispare de la sine, este o boala tacuta, dar care afecteaza in timp ambii ochi. Ce poate fi debusolant este asocierea acestei afectiuni cu imbatranirea. In cele mai multe dintre cazuri, cataracta apare in cazul pacientilor de peste 65 de ani.

Un alt aspect ce trebuie mentionat este ca la un moment dat apare si bucuria de scurta durata – pare ca sunt imbunatatiri, pacientul vede mai bine la aproape o perioada scurta de timp. Unii incearca schimbarea ochelarilor, desi acest lucru nu ajuta. Este cazul unui consult de specialitate, cat mai curand.

La Medoptic poate fi realizat consultul de specialitate, toate tipurile de analize premergatoarea interventiilor chirurgicale, precum si interventia in sine. Clinica este dotata cu aparatura de ultima generatie si permite deci pentru publicul larg un avantaj major: in acelasi loc pot fi efectuate toate procedurile.

Singura cale de tratare este cea chirurgicala. Aceasta procedura va implica inlocuirea cristalinului opacifiat cu unul artificial. Acesta nu va mai putea fi vreodata afectat de cataracta.

Gratie tehnologiilor avansate, interventiile chirurgicale de acest gen sunt mai simplu de realizat, intr-un timp mai scurt si cu precizie mai mare. In fapt, operatia in sine dureaza doar cateva minute – 10-15 minute. Recuperarea vederii, post interventie este de cele mai multe ori spectaculoasa si cu rezultate imediate.

Nimic nu se compara cu darul vederii. Sa ii vezi pe cei dragi, sa vezi lumea in care traiesti, sa admiri frumosul, sa te bucuri de vedere clara. Indiferent de varsta, exista mereu o solutie pentru o vedere imbunatatita. Consultul de specialitate este recomandat anual. Depistata curand, cataracta poate fi stopata din evolutie.

DISCLAIMER: Informatii oferite de personal avizat, dar pentru ca fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutica. Evitati automedicatia!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ