Care sunt cateva conditii de amanetare a electronicelor?

0
Care sunt cateva conditii de amanetare a electronicelor?
Share Button

Amanetul este o sursa de venituri pentru foarte multi dintre oameni. Unii incearca sa amaneteze aur si argint, altii autoturisme, dar sunt si foarte multi care amaneteaza electronice.

La un amanet electronice se primesc de regula laptopuri, aparate foto, tablete, camere video, televizoare, calculatoare, monitoare, jocuri video, sisteme audio, gps-uri, etc. De regula, se evalueaza pe loc orice bun electronic de valoare si se poate oferi pana la 50% din valoarea acelui bun lasat ca garantie.

Dar ce poate presupune un imprumut prin amanetare? O casa de amanet reprezinta o institutie de tip social, financiar, nebancar, prin care de obicei se acorda un imprumut substantial in schimbul unei garantii pentru o perioada foarte scurta de timp.

Aceasta reprezinta o forma rapida prin care se imprumuta bani, unde nu este nevoie de un girant sau alte garantii in afara de electronice. Evaluarea electronicelor se face pe loc, iar acordarea creditului se face imediat.

Imprumutul prin amanetare este supus legilor in vigoare si are de regula o durata de 30 zile, cu posibilitatea de a-l prelungi la sfarsitul termenului. Conditiile de baza ca o casa de amanet sa imprumute electronice este ca acestea sa fie proprietate personala, iar cel care le amaneteaza sa aiba 18 ani impliniti.

cat costa o optimizare seo

De regula, banii se obtin in cateva minute, dupa care operatorii casei de amanet vor evalua obiectele electronice la cel mai bun pret de pe piata. Perioada pe care se face un contract de amanet poate fi cuprinsa de regula intre 5 si 30 de zile.

O categorie a bunurilor de amanet este reprezentata de electronice. Amanet electronice are o cautare deosebita, si de aceea numeroase case de amanet au foarte mare incredere in garantia oferita de acestea. Dintre diversele produse electronice se amaneteaza cu precadere televizoare LED, LCD, camere video, camere foto digitale profesionale, laptopuri, tablete, etc. Este necesara obtinerea unui imprumut cat mai bun in conditii foarte avantajoase, care sa multumeasca atat casa de amanet, cat si clientul.

Dupa ce perioada de imprumut tip amanet expira, contractul nu se prelungeste decat pe o perioada de maxim 30 de zile, dupa ce se plateste comisionul pentru perioada prevazuta initial in contract. Contractul poate fi prelungit, platind doar comisionul.

De obicei, un contract de amanet se prelungeste ori de cate ori este necesar pentru client, neexistand un numar minim sau unul maxim de prelungiri ale acestuia. Referitor la comision acesta este recalculabil, adica se plateste doar pentru zilele in care banii au fost imprumutati. Un comision se negociaza in functie de suma care este imprumutata de catre client.

Cei mai multi clienti de obicei isi revendica bunurile amanetate prin achitarea in intregime a sumelor imprumutate. In cazul in care un client decide sa nu mai restituie sumele pe care le-a imprumutat, electronicele care au fost amanetate se vor pierde, ramanand in posesia amanetului.

Pe toata perioada lasarii electronicelor in amanet, clientul este proprietarul acestora. Raspunderea casei de amanet este de a pastra aceste electronice amanetate in siguranta si totodata in starea in care au fost primite. Toate electronicele amanetate se pastreaza in conditii optime, fiind asigurate la valoarea imprumutului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ