Care sunt avantajele si dezavantajele constructiilor metalice

0
cat costa o optimizare seo
Share Button

O structura metalica este cea care poate asigura caracterul portant al unei cladiri, aceasta suportand mult mai bine sarcinile la care cladirea va fi supusa ulterior.

Constructiile metalice au ramificatii in toate domeniile de activitate, de la cel casnic – destinat uzului propriu – si terminand cu cel industrial sau agro-zootehnic.

Metalul este un material folosit cu precadere la anumite sisteme de constructie datorita gradului de siguranta, al rezistentei, precum si a rezistentei mecanice raportate la greutatea proprie etc.

Constructiile metalice necesita cheltuieli de intretinere mai mari decat cele de zidarie sau de beton. In mod normal, protectia autocoroziva a otelului este asigurata atat prin proiectarea rationala a elementelor metalice cat si prin acoperirea suprafetelor cu pelicule protectoare ca vopselele, lacurile sau emailurile.

Putem vorbi atat despre case de locuit pe structura metalica, unifamiliale sau care sunt in regim multiplu cat si despre hale industriale care sunt destinate spatiilor de productie.

Si grajdurile, silozurile sau hambarele au ca structura de rezistenta o structura prefabricata din metal, iar cand ne referim la structuri usoare a caror greutate este foarte redusa, utilizarea lor aduce foarte multe beneficii.

Constructiile civile au foarte mult de castigat, acestea avand proprietatea de a oferi un grad sporit de confort si siguranta.

Cu alte cuvinte, constructiile metalice efectuate de avinci.ro reprezinta un real ajutor si in momentul in care vorbim de realizarea unor detalii constructive ori arhitecturale mai delicate. Structurile metalice au rolul de a proteja cerealele sau de a tine la adapost utilajele folosite in agricultura sau zootehnie.

Cum alegeti

Alegerea unei constructii metalice nu este foarte usoara, dar nici foarte grea cand stiti ce nevoi aveti si la ce va foloseste o astfel de constructie. Structurile metalice usoare sau zincate sunt caracterizate de un grad ridicat de flexibilitate ce ofera posibilitatea crearii unor spatii interioare adaptabile pentru orice situatie.

Fata de constructiile din alte materiale, constructiile metalice sunt mai usoare. De asemenea, executarea elementelor constructiilor metalice prin procedee industriale permite folosirea fortei de munca pe tot parcursul anului, fara intreruperi in timpul iernii, asa cum este cazul constructiilor de beton sau de zidarie.

Constructiile metalice au insa si dezavantaje. Otelul este un material scump, iar executarea constructiilor metalice necesita folosirea unor utilaje complexe. In timpul exploatarii, constructiile metalice au nevoie de o supraveghere continua si efectuarea unor lucrari periodice de intretinere.

In privinta executiei constructiilor metalice, tendinta actuala este realizarea elementelor principale: stalpi, grinzi, ferme pe scara industriala si folosirea elementelor tipizate, in intreprinderi specializate.

Constructiile metalice au forme, dimensiuni, si destinatii foarte diferite: constructii cu etaje, turnuri si stâlpi de sustinere, poduri de sosea si cale ferata etc.

Constructiile metalice sunt alcatuite din elemente legate intre ele in diferite moduri ce pot fi grupate in table, platbande, profile si tevi, iar asamblarea acestor elemente se poate face prin sudare, nituire si chiar prindere cu ajutorul suruburilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ