Avantajele unui sistem de incalzire cu distribuitor colector 5 circuite

0
Avantajele unui sistem de incalzire cu distribuitor colector 5 circuite
cat costa o optimizare seo
Share Button

Sistemele de incalzire in pardoseala par a ne capta din ce in ce mai mult atentia. Inca din perioada sezonului cald facem o serie de achizitii in acest sens, precum un distribuitor colector 5 circuite sau 6 circuite, sau o placa cu nuturi, sau tevile aferente incalzirii, totul cat sa fim cu un pas mai aproape de marea realizare a unui astfel de sistem.

Pe de o parte acest lucru este si justificat, mai ales daca avem in vedere multitudinea de avantaje care ni se ofera “la pachet” cu acest sistem.

De ce este avantajos un sistem de incalzire in pardoseala cu distribuitor colector 5 circuite? Pentru a raspunde la aceasta intrebare este necesar sa avem in vedere aducerea aminte a catorva dintre legile conductivitatii termice si a transferului de caldura, astfel incat sa putem intelege cat mai exact care este modul prin care aceste sisteme ne pot fi de folos.

Reteaua de tevi, care va fi racordata la un distribuitor colector 5 circuite, va fi dispusa sub sistemul efectiv de acoperire, dupa montarea prealabila a unui sistem de izolare termica. Apa calda va urma asadar traseul prestabilit de tevi, astfel incat sa poata acoperi zona ce care acest carioaj este montat.

Fireste, tevile sunt realizate din materiale performante, rezistenta la temperaturi ridicate, deoarece agentul termic va fi foarte bine incalzit inainte de trecerea prin tevi. Acest lucru se realizeaza deoarece temperatura din tevi nu va fi nicidecum egala cu temperatura resimtita la nivelul suprafetei exterioare a pardoselii, si vorbim aici despre o pierdere de temperatura de circa 10 grade.

Astfel, daca la nivelul retelei de tevi agentul termic va avea peste 37 de grade, temperatura luata ca reper fata de temperatura medie umana, atunci suprafata de contact la nivelul talpii va fi de circa 26-27 de grade.

In urma convectiei, aerul cald va avea tendinta sa se ridice, fiind mai usor decat aerul rece, astfel incat locul acestuia va fi preluat. In final temperatura resimtita de catre organismul uman va fi de circa 20-23 de grade, suficient am putea spune pentru un astfel de sistem de incalzure usor neconventional si inovativ.

Un rol important in acest caz il are si produsul care poarta denumirea de distribuitor colector 5 circuite, deoarece acesta va avea rolul de a transmite agentul termic prin reteaua de tevi, astfel incat suprafata termica sa poata fi acoperita.

Un astfel de sistem de incalzire in pardoseala este avantajos majoritar din acest punct de vedere, al incalzirii rapide si sigure, insa mai putem nota in acelasi registru si caracterul estetic al sistemului, si chiar si pe cel practic. Sistemul este complet ordonat, deoarece reteaua de tevi va fi comandata dintr-o cutie distribuitoare, sistemul nu este vizibil si nu ocupa spatiu inutil.

Un astfel de sistem, dar si accesoriile necesare instalarii acestuia, pot fi gasite la http://shop-einstal.ro unde avem si garantia achizitionarii celor mai bune produse. Calitatea dar si pretul accesibil, ne vor face sa ne gandim de doua ori la o astfel de investitie, una cu adevarat avaantajoasa, am spune si noi, dar si specialistii in domeniu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ