Avantaje de partea ta, prin inchirieri multifunctionale

0
Share Button

Imprimantele multifunctionale au devenit astazi din ce in ce mai raspandite atat in institutii, cat si pentru consumul casnic. Astfel, in momentul in care un utilizator casnic este pus sa aleaga intre o imprimanta clasica, bazata pe jet de cerneala, si o imprimanta multifunctionala cu laser, cu siguranta opteaza spre aceasta din urma, chiar daca va plati de doua ori mai mult.

Calculele hartiei arata ca, desi investitia initiala este mai mare, per ansamblu s-ar putea sa iesi in avantaj. Chiar si asa insa, atunci cand cumperi un astfel de echipament trebuie sa ai in vedere ca acesta se poate devaloriza la fel de rapid precum un telefon mobil.

Astfel, o imprimanta pe care astazi o iei cu cinci sute de lei, spre exemplu, peste un an s-ar putea sa nu mai valoreze nici jumatate din pret. Iar acesta este doar un exemplu asupra modului in care evolueaza piata perifericelor in domeniul tehnicii de calcul.

Avand in vedere aceste aspecte, multi utilizatori se indreapta spre centrele de inchirieri multifunctionale, devenite din ce in ce mai accesate in ultima perioada. Acestea iti pun la dispozitie multifunctionale noi sau second hand, pe care le vei putea pe perioada derularii unui proiect sau chiar si pentru o perioada mai lunga.

Toate aceste detalii sunt prinse intr-un contract pe care il vei incheia cu firma prestatoare si care iti va pune la dispozitie echipamente de calcul adaptate cerintelor tale. Prin urmare, daca doresti un dispozitiv care sa aiba incorporate pe el tehnologia de printare, scanare si trimitere fax, atunci apelarea la inchiriere imprimante poate reprezenta o solutie buna pentru tine.

Si in acest caz insa, ai de facut o alegere inteleapta atunci cand vine vorba despre alegerea tipului de imprimanta. Cei mai multi utilizatori sunt adeptii tehnologiei clasice, cu jet de cerneala, considerand ca acestea au culorile mai proeminente.

In plus, mai este si mirosul hartiei proaspat imprimate, care nu poate fi inlocuit atat de usor. In schimb, imprimantele cu jet de cerneala au o mare problema. Daca nu sunt folosite perioade mari de timp, cartusul acestora se poate usca. Iar cheltuielile in acest caz nu sunt deloc de neglijat.

De partea cealalta, imprimantele cu cartus laser nu au aceasta problema. Dimpotriva, calitatea imprimarii esta aceeasi, cata vreme avem un cartus laser functional. In ambele cazuri, se poate apela la centrele de reincarcare a cartuselor, indiferent ca vorbim despre cartuse laser sau cu cerneala.

De asemenea, cheltuielile cu cartusul laser sunt substantial mai mari decat la cele cu cerneala. In schimb, numarul de coli este net superior, astfel ca diferenta de pret este pe deplin justificata.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ