Tot ce trebuie sa stiti despre gazduirea de tip VPS

0
Tot ce trebuie sa stiti despre gazduirea de tip VPS
Share Button

Gazduire Enterprise ne ofera in acest articol toate informatiile necesare pentru a putea sa determinati daca va este util un astfel de pachet.

cat costa o optimizare seo

Desi acesta este un tip foarte popular de gazduire, impartasirea resurselor in acest mod inseamna o probabilitate mai mare ca datele sau serviciile dvs. sa fie compromise. Problemele majore de securitate cu gazduire partajata includ:

– Un atacator poate folosi cautarea IP inversa pentru a obtine o lista a tuturor site-urilor de pe un server partajat. Aceasta metoda este rapida si simpla, de fapt: puteti gasi informatiile prin intermediul serviciilor gratuite, comanda Dig pe Linux (Dig -x <ip address> + short), un motor de cautare (Query Search: ip: <IP Adresa>) sau folosind un script pentru a-l automatiza.

– comportamentul altor utilizatori care impartasesc IP-ul dvs. va influenta reputatia dvs. online si puterea continua a domeniului dvs. Daca un alt site care impartaseste IP-ul ajunge pe lista neagra pentru spam, site-ul dvs. va fi blocat, de asemenea.

– Un hacker poate enumera instalarile CMS de pe serverul partajat. Aceasta tactica este adesea folosita deoarece software-ul CMS precum WordPress include numele si versiunea informatiilor din HTML. Un scanner de vulnerabilitate, cum ar fi WPScan, poate fi utilizat pentru a aduna date pe site, inclusiv o lista a pluginurilor, temelor, TimThumbs si numele de utilizator.

„Un exemplu de atac ar fi bruteforce la contul de administrare al WordPress folosind o lista de parole utilizate in mod obisnuit”, a explicat un raport al c0d3inj3cT pentru Institutul InfoSec. Daca nu aveti o criptare setata pe pagina de administrare, aceasta ar putea fi compromisa de WPScan folosind o tehnica bruteforce.

– Utilizarea unui server partajat va pune la un risc mai mare de atacuri malware. Scriptul rau intentionat poate fi incarcat pe alte site-uri, ceea ce inseamna, in schimb, ca site-ul dvs. poate fi compromis rapid. Malware-ul poate aparea pentru ca unul dintre celelalte site-uri este vulnerabil. Acesta ofera un canal prin care intrusul poate fura date.

– Clientii pot avea conturi PHP, Perl sau shell care fac posibila lovirea celorlalte site-uri de pe server cu un atac DDoS distribuit.

– atacurile DDoS pot viza un alt site care impartaseste adresa dvs. IP. In acest caz, sunteti lovit cu un atac DDoS in esenta fiind victima colaterala a unui efort de a lovi pe altcineva.

– Malware-ul DDoS ar putea fi incarcat pe server, ceea ce ar putea pune hacker-ul in controlul intregului server pentru a lansa atacuri.

Alegerea de hosting partajat nu este doar o preocupare de securitate. De asemenea, aceasta poate incetini in mod semnificativ site-ul dvs. si poate atenua cresterea afacerii dvs.

Securitatea este o problema la serverele partajate, deoarece, in esenta, exista prea multe conturi fara o identificare suficienta a resurselor; si acelasi lucru este valabil si pentru viteza lenta care poate aparea in aceste medii.

libris.ro

Viteza este unul dintre argumentele principale pe care multi experti le mentioneaza atunci cand sustin VPS pentru gazduirea in comun. Viteza si alte avantaje ale serverului virtual privat sunt toate legate intr-un fel de izolarea si pre-alocarea resurselor pe care VPS le permite planurilor – fata de natura „primul venit, primul servit” a gazduirii comune.

It's only fair to share...
Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.