Tot ce trebuie sa stim despre electrostimulare

0
Tot ce trebuie sa stim despre electrostimulare
Share Button

Stati pe spate intr-o pozitie comoda si relaxanta in timp ce persoanele de la salonul la care ati apelat va aplica in zonele in care aveti probleme mai multe scheme specifice adica aproximativ 24 de electrozi de silicon prinse cu benzi elastice.

Nu este nimic dureros iar pentru 45 de minute nu va ridicati si nu va miscati deloc si astfel nu faceti niciun fel de efort. In final, puteti sa aveti surpriza placuta sa constatati ca ati scapat de cativa centimetrii in plus.

Dupa inca cateva sedinte in mod sigur ati scapat de minim 4 cm din zonele cu probleme. Nu este vorba despre nicio minune ci despre un aparat electrostimulare.

Pentru aceste aparate va trebui sa ii multumim lui Luigi Galvani care din 1971 a scos la vedere prima dovada despre curentul electric care poate activa musculatura. In timpul secolelor 19 si 20 cercetatorii studiaza si documenteaza proprietatile electrice care pot genera miscarea muschilor.

cat costa o optimizare seo

Se descopera ca functiile din organism induse de catre stimularea electrica pot sa provoace schimbari pe termen lung in musculatura. In anii 60 rusii care activau in sport au incercat si au testat electrostimularea pentru antrenarea atletilor si au sustinut cresteri de pana la 40 de procente.

In anii 70 studiile au for prezentate si in timpul conferintelor pentru sport din vest. Cu toate acestea rezultatele au fost conflictuale, din cauza ca mecanismul prin care are loc electrostimularea nu erau intelese.

Studiile medicale psihologice recente evidentiaza mecanismele cu ajutorul carora electrostimularea cauzeaza adaptarea tuturor celulelor musculare si vaselor de sange sau a nervilor.

libris.ro

Electrostimularea e o forma de terapie dar si de antrenament muscular si este considerata de numerosi autori drept tehnica complementara pentru antrenamente sportive. Dar ce e electrostimularea?

Stimularea electrica pentru muschi cunoscuta si sub denumirea electrica neuromusculara care presupune contractii utilizand impulsuri electrice. Toate aceste impulsuri sunt generate de un dispozitiv si sunt conduse prin piele cu ajutorul unor electrozi, si se ajunge aproape de muschii care vor fi stimulati.

Impulsurile vor mima potentialul de actiune care provine de la sistemul nervos si face muschii sa se contracte.

Stimularea provoaca prin urmare o antrenare a fibrelor musculare. Datorita tuturor caracteristicilor fibrelor musculare pe care le are scheletul sunt diferite tipuri de fibre care pot sa fie activate la mai multe grade si de mai multe tipuri de electrostimulare iar modificarile pot sa fie provocate in functie de modelul de activitate de electrostimulare.

Toate aceste modele sunt denumite programe sau protocoale si cauzeaza un raspuns diferit ca si rezultat al contractiei pentru mai multe fibre. Sunt si programe care vor imbunatati rezistenta la alte programe si cresc productia de forta.

Efectele bune ale utilizarii electrostimularii pentru pacientii care sufera traume mai ales in memebrele inferioare sunt foarte bine cunoscute. Medicina utilizeaza electrostimularea in scopul de reabilitare spre exemplu pentru a preveni atrofierea musculaturii ce poate aparea in urma unor rani la nivelul muschilor.

Electrostimularea nu va trebui sa se confunde cu stimulatorul de nervi transcutanati care utilizeaza curentul electric pentru terapia pentru durere. La sala vi se pot intampla mai multe accidente sub forma de fracturi, de luxatii si de rupturi de ligamente.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.