Tipuri de pietre semipretioase

0
Tipuri de pietre semipretioase
Share Button

Fiecare femeie isi doreste sa aiba bijuterii pietre semipretioase, si ajungem sa ne cumparam destul de multe. Noi va recomandam sa cititi acest articol pentru a afla mai multe despre fiecare piatra pretioasa in parte.

cat costa o optimizare seo

Citrina. Se spune ca citrina este un adou venit de la soare. Numele ei vinde din francesa si este tradus lamaie. Se potriveste perfect aceasta denumire cu nuantele pe care piatra le are si care pot sa varieze de la galben deschis si pana la un maro rosiatic.

In trecut piatra aceasta a fost purtata doar ca si protectie contra serpilot veninosi si a gandurilor urate. In trecut aceasta piatra a fost purtata ca si protectie contra serpilor veninosi si contra gandurilor rele. In prezent simbolismul sau a prin conotatii comerciale si este asociata cu succesul si cu prosperitatea. Este o piatra accesibila si foarte populara si este gasita in mai multe forme si in mai multe marimi.

Diamantu. Chiar daca a redevenit modern in ultima vreme, chiar din perioada antica erau obiecte ale dorintelor tuturor. S-au format cu peste un milion de ani in urma si sunt cele mai pretioase pietre.

libris.ro

In jurul diamantelor au aparut mai multe povesti si o intreaga istorie dar si un folclor destul de impresionant si cea mai proeminenta dintre ele este aceea ca aceste pietre au proprietati capabile sa vindece. Se considera si ca ele reprezinta un dar mare si ca sunt simboluri ale iubirii eterne. Puteti sa cititi multe despre diamante pe internet.

Smaraldul. Verdele reprezinta culoarea dragostei si a renasterii si de aceea piatra aceasta a fost atribuita zeitei venus si a fost considerata ca un ajutor pentru fertilitate. Cleopatra este personajul care a devenit faimos din cauza ca puta aceasta piatra si mumiile din Egipt au avut alaturi simbolul lor sau le-au avut inscrustate pe bijuterii.

Cu cat nuantele sunt mai inchise si mai profunde cu atat piatra este mai valoroasa si este considerata a fi mult mai frumoasa. Cu toate acestea cele mai scumpe au o nuanta suplimentara si anume albastrul. De asemenea, incluziunile nu scad valoarea smaraldelor pentru ca sunt nelipsite.

Granatul. Aceasta piatra pretioasa se gaseste intr-o gama variata de culori incepand de la rosu inchis si ajungand pana la verde si fiecare dintre ele au propriile denumiri care ne aduc aminte de zona din care provin aceste pietre.

Legendele spun ca ele au rolul de a aduce lumina noaptea si de a ii proteja pe cei care le poarta in momentul in care sunt predispusi la vise urate. Pietrele acestea au fost purtate in mod special de calatori pentru ca ei sa fie feriti de accidente in perioadele in care se aflau departe de casa si se atribuie persoanelor care se nasc in ianuarie.

Se spune despre jad ca este o piatra regala inca din 2950 inainte de Hristos. Se considera ca aceasta are rolul de a conserva corpul dupa moarte si de aceea poate fi gasita in mormintele conducatorilor si imparatilor lumii. In prezent mai multe persoane considera ca piatra aceasta va poate feri de rau.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.