O mica istorie a SKF si a rulmentilor SKF

0
Share Button

SKF este numele unei companii suedeze ce produce rulmenti si garnituri. A fost fondata în 1907 în Gothenburg, Suedia. Numele acesteia vine de la „Svenska Kullagerfabriken AB” (ce tradus din suedeza înseamna chiar „Fabrica Suedeza de Rulmenti AB”).

Pe lânga garnituri si rulmenti skf, compania mai fabrica si furnizeaza la nivel mondial si sisteme de lubrifiere, produse de întretinere, produse mecatronice, produse de transmisie a energiei, dar si servicii conexe.

De fapt, SKF este cel mai mare producator de rulmenti din întreaga lume, cu 44000 de angajati si 108 unitati de productie. Are cea mai mare retea de distributie industriala din domeniu, cu 17000 de locatii în 130 de tari. SKF este una dintre cele mai mari companii din Suedia, dar se afla si printre cele mai mari companii din întreaga lume.

SKF propune clientilor o gama foarte variata de produse si, pe lânga unitatile standard, de obicei realizate complet din otel, ei aduc în piata inclusiv produse specializate, destinate unor domenii precum industria alimentara si cea a bauturilor, dar si cea farmaceutica.

cat costa o optimizare seo

Astfel, rulmentii SKF sunt cunoscuti în întreaga lume pentru faptul ca sunt durabili si calitativi, iar faptul ca sunt pe locul întâi în ceea ce priveste vânzarile globale întareste acest lucru.

Istoria companiei începe cu înregistrarea patentului numarul 25406, pe 16 februarie 1907, de catre Sven Wingqvist, un tânar inginer la fabrica Gamlestadens Fabriker. Acesta era pentru un rulment cu doua rânduri de auto-aliniere, cu o pista sferica în inelul exterior, împartita de ambele rânduri de bile.

Acest lucru a permis inelului interior sa se alinieze liber în raport cu inelul exterior, fara a avea un impact negativ asupra functiei rulmentului. Noul rulment a rezolvat problema asociata cu alinierea necorespunzatoare a arborilor si, prin urmare, a îndepartat opririle frecvente de productie.

Auto-alinierea a fost utila în mod deosebit în mecanismele neperformante ale vremii si la cladirile ce prezentau probleme de darâmare.

La trei ani dupa ce SKF a fost fondata, compania avea deja 325 de angajati si o filiala în Marea Britanie.

In 1930, aceasta era deja reprezentata în 32 de tari si avea 12 unitati de lucru în toata lumea, cu 21000 de angajati. Cea mai mare fabrica SKF era în acel moment în Statele Unite ale Americii, la Philadelphia.

În portofoliul exista nume mari în ceea ce priveste clientii. Printre acestia se numara grupul General Electric (distribuitori de energie, producatori de locomotive si motoare de avioane) grupul de firme Rolls-Royce (în special divizia ce produce motoare de avion si de vapoare) si Pratt & Whitney (producator din industria aeronautica).

In plus, furnizeaza rulmenti pentru vehiculele de curse Ferrari (cele folosite în Formula 1), fiind chiar sponsor al competitiei. Alt sector de interes al lor, pe lânga industria auto si aviatica, este industria furnizarii de energie electrica, incluzând turbinele eoliene.

libris.ro

În concluzie, compania SKF, precum si rulmentii cu acelasi nume pe care îi produc, au 100 de ani de istorie în spate – 100 de ani în care si-au mentinut calitatea si standardele de lucru, astfel încât sa ramâna numarul unu în lume.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.