La ce sa ne uitam cand cumparam un aparat foto?

0
La ce sa ne uitam cand cumparam un aparat foto?
Share Button

De mai mult de cativa ani o camera foto digitala nu mai reprezinta doar un moft ci si un dispozitiv pe care toti ni-l permitem. In cazul in care aveti o camera foto pe care vreti sa o vindeti tot ce trebuie sa faceti este sa dati click pe linkul cumpar electronice.

cat costa o optimizare seo

Cum pretul e una din carcateristicile dupa care toti romanii se ghideaza in momentul in care cumpara un aparat de fotografiat nu e de mirare ca si fortele producatorilor sunt foarte bogate in special in segmentul cu pret redu si de aceea e important sa stim ce parametrii trebuie sa aiba un model pentru a lua hotararea de a il cumpara in mod corect.

Toti parametrii de mai jos sunt foarte importanti in cazul in care vreti sa cumparati un aparat foto pentru main stream si pentru entri level iar categoriile unde producatorii ascund anumite aspecte importante si evidentiaza anumite caracteristici vor fi exemplificate mai jos.

Numarul de megapixeli sunt o caracteristica a sezonului foto ce determina o rezolutie finala a imaginii pe care o obtine aparatul. O imagine care are 1000 pe 1000 pixeli va avea in total un megapixel.

libris.ro

Un numar de megapixeli pe care ii are o imagine se va obtine inmultind rezolutia aflata pe orizontala cu rezolutia aflata pe verticala.

Un numar de megapixeli e una din caracterisicile utilizate in mod normal pentru a compara doua aparate de fotografiat dar e si cea mai gresita metoda de a le compara pentru ca modul in care arata imaginea e determina de marimea pe care o are senzorul foto si calitatea pe care o are obiectivul.

Asa cum cele mai multe aparate de fotografiat ieftine au aceeasi dimensiune vor rezulta pixeli mult mai mici si inghesuiti pe intreaga suprafata a acestuia si pixelii care urmeaza sa imparta aceeasi cantitate de lumina vor atinge aria senzorului.

Apertura obiectivului. De obicei pentru orice aparat foto sau obiectiv in cazul in care vorbim despre aparate de fotografiat DSLR ce au obiective interschimbabile, sunt specificate doua rapoarte de apertura si anume deschiderea obiectivului ce determina cantitatea de lumina ce va atinge senzorul foto.

In cazul zoomului trebuie sa se faca clar distinctia intre zoomul optic ce se realizeaza prin miscarea lentilelor pe care le are obiectivul si prin modificarea distantei focale si a zoomului digital.

Singura caracteristica pe care o are zoomul ce conteaza e cel optic. Cu cat e mai mare cu atat se vor obtine detalii bune pe care le au obiectivele de la departare.

Va trebui sa tinem cont ca un zoom optic mare inseamna si un obiectiv foto nespecializat care distorsioneaza in mod vizibil caracteristicile geometrice pe care le au imaginile obtinute in valori extreme.

E important si modul cum se alimenteaza un aparat foto. Toate metodele au dezavantaje si avantaje.

Pentru bateriile AA si AAA autonomia va fi mai mica si avantajul va fi ca puteti sa carati mai multe perechi la care sa apelati oricand. In cazul in care utilizati una ori mai multe baterii de rezerva sau reincarcabile e recomandat sa aveti si un incarcator.

It's only fair to share...
Share on Facebook15Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.