Idei pentru economia la curent electric

0
Idei pentru economia la curent electric
Share Button

Doriti sa reduceti in mod semnificativ facturile. Sunt situatii in care aveti posiblitatea de a le reduce cu pana la 50 de procente din consum doar invatand cateva trucuri care in mod sigur va sunt la indemana.

cat costa o optimizare seo

Sunt si cateva sfaturi prin care puteti sa economisiti energia. In cazul in care va faceti griji pentru faptul ca nu aveti cum sa reduceti facturile fara sa faceti investitii initiale mari sau fara sa va schimbati complet stilul de viata puteti sa stati linistiti.

Sunt cateva idei pe care le puteti pune in aplicare fara probleme fara sa fie necesar sa va modificati stilul de viata. O prima idee ar fi sa inlocuiti becurile incandescente cu becuri economice.

Alegeti cu atentie tarfiul pentru curentul electric. Facturile la energie pot sa se reduca in cazul in care stiti orientativ ce cantitate de energie electrica utilizati in medie pe luna si in cazul in care alegeti corect tarfiul pentru care veti face contractul.

libris.ro

Sunt mai multe tipuri de tarife existente: tinand cont de cantitatea de energie electrica utilizata puteti sa alegeti unul care va poate avantaja. Se poate stabili un anumit tarif in functie de clasificarile pe care le ofera ENEL.

Utilizati in mod eficient masina de spalat si frigiderul. Masina de spalat si frigiderul sunt foarte des utilizate in orice casa dar trebuie sa avem grija pentru ca acestea sa nu consume energie inutil.

Curatati frigiderul inainte ca gheata sa poata ajunge le 3 mm grosime si nu puneti frigiderul langa cuptor, calorifer si aragaz. Utilizati masina de spalat in momentul in care este aproape plina. Daca nu puteti face asta utilizati programe de 40 de grade sau la timpi mai scurti de spalare.

Deconectati aparatele pe care nu le utilizati. Aparatele care stau in priza pot sa reprezinte peste jumatate din cantitatea de energie electrica pe care o consumati intr-o luna. Scoateti calculatorul, incarcatorul de la telefonul mobil, si televizorul din priza. In cazul in care aveti mai multe aparate intr-o camera utilziati prelungitoarele cu butoane de on/off.

Va recomandam sa alegeti si adaptoare care folosesc energie cu un timp prestabilit.

Unul dintre trucurile pentru a reduce facturile pentru alegerea unor adaptoare pentru prize cu scopul de a limita consumul intre trei si sase ore este o idee foarte buna. Dupa acest timp aparatele din priza nu mai consuma deloc energie electrica.

Asa cum am spus si mai sus este recomandat sa schimbati si becurile din casa. Puteti sa cmparati becuri economie fluorescente compacte.

Aceste tipuri de becuri au o viata mai lunga si in acelasi timp au un consum de aproximativ 5 ori mai mic prin comparatie cu becurile incandescente si prin urmare factura pentru lumina va fi mai mica.

Puteti de asemenea sa folositi si senzori de miscare. In cazul in care aveti copii sau locuiti intr-o casa mare acesti senzori vor fi foarte eficienti in incercarea de a economisi energia.

Copiii pot sa uite lumina aprina sa camerele prin care trec si astfel factura va creste. Nu e cazul sa va speriati de investitie pentru ca se va amrotiza foarte repede.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.