Despre defectarea, clonarea si miniaturizarea cartelei SIM

0
Despre defectarea, clonarea si miniaturizarea cartelei SIM
Share Button

Nu mai functioneaza cartela SIM… Cum se poate rezolva? Desigur, intr-un service Gsm Bucuresti.

Cauzele deteriorarii cartelei SIM, arderea acesteia, sunt: supraincalzirea, sau schimbarea dintr-un telefon in alt telefon, supraincalzirea bateriei telefonului, daca lasati telefonul la incarcat cu wireless activat, daca il folositi in timpul incarcarii.

Dupa ce nu mai functioneaza cartela SIM, chiar daca aveti semnal, reteaua este blocata, si nu mai puteti folosi telefonul. Daca in mod constant, se arde o cartela SIM, atunci problema este din telefon. Este, cu siguranta, rolul service-ului de a va rezolva situatia rapid.

O cartela SIM arsa se va inlocui, la abonati, inlocuirea cartelei este gratuita, la prepay se cere contravaloarea cartelei SIM noi. Dar stiti prea bine ca pe o cartela sunt memorate informatiile. Se pot recupera prin copiere pe alt telefon, sau pe noul SIM. Sa ne intoarcem la SIM.
Ce este un SIM si de ce este atat de important? SIM-ul este un card personalizat, cu o cheie secreta, prin care compania GSM identifica abonatul. Clonarea unei cartele SIM este deosebit de periculoasa, pentru ca astfel hackerii sparg codul cartelei SIM si pot efectua convorbiri pe plata abonatului.

cat costa o optimizare seo

De ce a aparut o astfel de vulnerabilitate prin care se poate clona o cartela SIM? Se discuta despre proiectarea in secret a sistemului de securitate. Cand proiectezi in secret, nu poti sesiza si erorile inevitabil care pot sa apara.

Se reanalizeaza algoritmul in prezent. Un service GSM va poate explica aceasta mare problema a cartelelor, pentru ca este esential ca utilizatorul sa fie informat, sa stie ca este indicat sa nu raspunda la apeluri necunoscute, sa incerce sa furnizeze date pentru se putea examina daca s-a produs o clonare a cartelei.

Daca se cloneaza mai dificil o cartela, se pot clona aplicatiile, si prin accesul la Internet, abonatul se va trezi cu site-uri pe care nu le-a accesat, cu conectari la Facebook, acces la contacte, etc.

libris.ro

Clonarea ramane o problema extrem de dificil de rezolvat.

Defectarea cartelei SIM insa are rezolvare imediata in magazinele distribuitoare de telefoane sau in service Gsm Bucuresti , unde inlocuirea cu o cartela noua este de cele mai multe ori solutia garantata. Este recomandat ca un utilizator al telefonului mobil sa fie atent cu incarcarea acestuia, pentru a proteja cartela SIM, care este piesa prin care datele sunt stocate.

Tehnologia evolueaza permanent, si in privinta SIM-urilor s-a facut trecerea de la microSIM la nanoSIM. Utilizatorii de smartphone-uri pot sa schimbe microSIM cu nanoSIM. Se poate efectua prin inlocuirea cartelei. De ce este necesara aceasta modificare? Pentru ca pe un spatiu mic cu memorie mai mare se pot stoca mult mai multe informatii.

In concluzie, cartela SIM se poate deteriora, clona sau miniaturiza. Cand se produc aceste proceduri, cum afecteaza functionarea telefonului? Deteriorarea si clonarea sunt de evitat, pe cand miniaturizarea trebuie cat mai mult promovata, prin informarea clientilor despre avantajele nanoSIM-urilor sau a oricaror noi tipuri de cartele care apar pe piata telefoniei mobile. Acordati atentie cartelelor din telefoanele dumneavoastra!

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.