Depanarea smartphone-urilor – politica de returnare si garantia

0
Depanarea smartphone-urilor – politica de returnare si garantia
Share Button

In general toate smartphone-urile noi vin cu o perioada de garantie de la 1 pana la 3 ani, in functie de producator si model. Cel mai bun service iPhone Bucuresti, este la ServiceGsm.ro.

Daca alegeti sa cumparati smartphone-ul de la un operator de telefonie mobila, puteti beneficia in multe cazuri si de o garantie a acestuia, in plus fata de garantia directa, oferita de catre producator.

Cu toate astea, trebuie sa stiti ca in cazul aparitiei unui defect de functionare, sunt acoperite de garantie numai acele defecte din fabricatie, nu si acelea aparute din cauza manipularii abuzive a telefonului, contactul cu lichide (apa) sau daune fizice (loviri puternice, telefonul v-a scapat pe jos, etc.).

Ce trebuie sa faci daca vrei sa returnezi telefonul.

libris.ro

Daca smartphone-ul tau a fost achizitionat de curand (maxim 15-20 de zile) si doresti sa-l returnezi pentru ca nu esti multumit de functionarea acestuia, poti face acest lucru, conform cu legile de returnare din tara/zona unde ti-ai achizitionat telefonul.

Telefonul iti va fi schimbat cu unul nou (acelasi model) sau cu alt model la alegerea ta, daca este posibil. Trebuie sa tii cont de faptul ca daca alegi alt model, acesta poate fi unul mai scump si va trebui sa platesti in plus.

Daca telefonul mai este in garantie.

cat costa o optimizare seo

Smartphone-ul tau s-a stricat dar este inca in perioada de garantie? Il poti trimite la producator sau dupa caz, la operatorul de la care l-ai cumparat, iar acestia se vor ocupa de depanarea device-ului, in cel mai scurt timp.

Daca depanarea nu este posibila in asa fel incat sa-ti poata trimite la timp device-ul complet functional, ti se va trimite un smartphone nou (acelasi model). In plus, la perioada de garantie acordata initial, se va adauga si perioada in care telefonul a stat efectiv in service si nu te-ai putut folosi de el, practic acest timp nu va “disparea” din perioada de garantie ramasa, la data trimiterii telefonului in service.

Acesta este un lucru bun, pentru ca telefonul poate ramane in service pana la 2 saptamani sau chiar si mai mult, in unele cazuri.

Inainte de a trimite telefonul la reparatii.

Inainte sa-ti trimiti telefonul la service pentru reparatii, iti recomandam sa faci back-up fisierelor importante, pe care le ai pe suportul de memorie interna al telefonului sau externa (cardul microSD), pentru ca aceste date se pot pierde in urma depanarii.

De asemenea, unele service-uri sau operatori (service-uri oficiale ale operatorilor), iti vor cere sa mentionezi suma maxima, pentru care ai dori sa-ti fie depanat smartphone-ul. De exemplu, exista cazuri in care depanarea poate costa aproape cat un device nou si atunci probabil ca nu ai dori sa platesti o suma asa de mare pe reparatie, preferand sa cumperi alt smartphone.

Majoritatea service-urilor te vor intreba acest lucru, inainte de a trece la depanarea efectiva. In momentul cand te-ai hotarat sa trimiti telefonul, trebuie sa te asiguri ca acesta ajunge in punctul original (punct de lucru, magazin, etc.), de la care l-ai cumparat, pentru ca acestia il vor directiona catre service-ul lor partener/oficial, dupa caz.

It's only fair to share...
Share on Facebook14Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.