De ce este necesara o baterie externa?

0
De ce este necesara o baterie externa?
Share Button

Baterie externa este un gadget aparut recent pe piata, care are  principala  functie de a tine locul unui acumulator obisnuit. Bateria externa este un dispozitiv ce se incarca la priza, laptop/PC sau chiar solar, iar mai apoi este folosita ca acumulator extern, fara a folosi o sursa de alimentare.

Bateria externa a devenit in ultima perioada un accesoriu util, chiar necesar datorita numarului de fani ai tehnologiei de accesorii telefoane in plina ascensiune. Bateria externa mai este cunoscuta si sub denumirea de acumulator extern sau power bank. Capacitatea unei baterii se masoara in miliamperi ora, abreviat mAh.

Pe piata exista numeroase modele de baterii externe cu diferite capacitati:  (2600mAh, 5000mAh,10000mAh, 20000mAh). Cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat se pot incarca mai multe dispozitive intr-un singur ciclu de incarcare.

De ce este necesara o baterie externa?  Aceasta a aparut ca solutie la o problema cu care ne confruntam din ce in ce mai mult, si anume smartphone-urile devin din ce in ce mai performante, insa consuma din ce in ce mai mult din baterie care se descarca foarte rapid.

cat costa o optimizare seo

Aici intervine bateria externa, care ne scoate din impas, avand rolul de a ne pastra dispozitivele incarcate, fie ca vorbim de tableta de telefon mobil sau alte dispozitive cu cablu USB. Astfel, bateriile externe au devenit accesorii importante pentru cei mai multi dintre noi, autonomia redusa a acumulatorilor gadgeturilor facand utilizarea bateriilor externe utila, in situatii cand nu avem o priza la indemana.

De exemplu, in cazul cand pleci in oras sau intr-o excursie si utilizezi mult telefonul, acesta consuma rapid bateria, vei avea nevoie de o sursa de incarcare a telefonului care sa te ajute sa il mentii in viata o perioada mai lunga de timp.

Si totusi ne punem o intrebare:  ce sunt bateriile externe? Ca dimensiune, forma si design se aseamna foarte mult cu hard-disk-urile externe, iar greutatea variaza de la 100 la 200 de grame, chiar si mai mult.

Capacitatea lor este exprimata in miliamperi ora (mAh), cu cat capacitatea este mai mare, cu atat si dimensiunile si greutatea pot fi mai mari. Producatorii incearca pe cat posibil sa obtina produsul final cat mai portabil, aceasta pentru ca usurinta de a transporta o baterie externa este la fel de importanta ca si performatele acesteia.

Un alt aspect important: cum functioneaza o baterie externa?

Pentru a putea sa o folosesti, mai intai trebuie sa o incarci, existand mai multe solutii:

– incarcare prin cablu USB sau microUSB de la orice port USB al unui computer – fiind cea mai simpla solutie, avand nevoie de un banal cablu USB – microUSB care de cele mai multe ori se gaseste in pachetul ce include bateria externa. Un dezavantaj in aceasta situatie ar fi viteza de incarcare care este mai redusa de circa 2 ori decat in modul clasic.

libris.ro

– incarcarea printr-un incarcator la priza, pentru aceasta utilizandu-se incarcatorul telefonului cu avantajul ca bateria externa se va incarca mult mai repede, avand grija totusi ca voltajul si amperajul incarcatorului sa fie compatibile cu ale bateriei externe. Dupa incarcarea bateriei, aceasta se conecteaza la telefon printr-un cablu compatibil care vine de cele mai multe ori la pachet cu bateria externa.

It's only fair to share...
Share on Facebook40Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.