Cum sunt cimitirele verzi?

0
Cum sunt cimitirele verzi?
Share Button

Inmormantarea verde, numita si inmormantare naturala, este o inmormantare ecologica, care doreste sa aiba un impact cat mai mic asupra pamantului. Pentru detalii accesati Repatriere-Romania.ro .

libris.ro

Ce face o ingropare verde „verde”?

Pentru ca o inmormantare sa fie „verde”, corpul ar trebui sa aiba un impact cat mai mic asupra pamantului. Principalele domenii de interes pentru o inmormantare verde sunt:

Conservarea resurselor naturale

Conservarea mediului

Protectia sanatatii lucratorilor

Motive pentru a avea o ingropare verde

cat costa o optimizare seo

Din ce in ce mai mult, oamenii sunt preocupati de impactul pe care il au pe pamant. Alegerea de  produse de inmormantare green si ingroparea intr-un cimitir verde sau un teren natural de inmormantare – este o modalitate de a reduce impactul si de a reduce amprenta de carbon.

Multi oameni vad inmormantarea verde ca mod traditional de a fi ingropati si o intoarcere la modul in care oamenii au fost ingropati inainte de industrializarea si comercializarea funeraliilor.

Pentru persoanele care respecta traditiile religioase, in special traditiile funerare evreiesti sau traditiile funerare musulmane, inmormantarea verde poate fi o modalitate usoara de a satisface cerintele legii religioase.

Sicriele green sunt fabricate din materiale provenite din surse regenerabile. Sicrie conventionale, pe de alta parte, sunt adesea fabricate din materiale cum ar fi lemnul sau otelul care nu sunt produse green.

Sicriele verzi sunt usor biodegradabile, nu adauga toxine in pamant pe masura ce se descompun si sunt adesea produse intr-un mod neutru din punct de vedere al carbonului. Sicriele produse pe cale comerciala, pe de alta parte, pate dura o perioada extraordinara de timp pentru a se descompune in sol, mai ales daca sicriul contine parti metalice, cum ar fi manerele si balamalele.

Cele mai multe sicrie produse in comert au tratamente chimice, cum ar fi vopseaua sau furnirul, care se scufunda in sol, pe masura ce caseta se descompune. Iar fabricarea si transportul sicrielor conventionale si a containerelor de inmormantare exterioare necesita o cantitate imensa de energie si provoaca emisii semnificative de carbon.

Cimitirele verzi si terenurile de inmormantare naturale necesita materialelor green sau a unui giulgiu atunci cand corpul este ingropat si interzic utilizarea recipientelor de inmormantare exterioare. Acest lucru ajuta la mentinerea habitatului natural al mediului, inclusiv mentinerea apelor subterane curate, pastrarea peisajului natural si asigurarea unui mediu pentru plantele si animalele native.

Cimitirele conventionale folosesc deseori erbicide pentru a mentine iarba, care pot fi absorbite in pamant; sicrie de inmormantare exterioare, care impiedica descompunerea corpului si necesita o perioada extrem de lunga de descompunere; si permit ingroparea corpurilor imbalsamate, ceea ce duce la intrarea in pamant a formaldehidei si a altor substante chimice de imbalsamare.

Inmormantarea verde interzice imbalsamarea conventionala, atat pentru a proteja mediul inconjurator cat si pentru a proteja sanatatea lucratorilor la inmormantare. Substanta de imbalsamare contine formaldehida, un cancerigen care a fost dovedit a prezenta riscuri pentru sanatatea oamenilor care au expunere regulata la aceasta substanta chimica.

Exista acum alternative gratuite pentru formaldehida fata de lichidul de imbalsamare conventional, care totusi se compun in mare parte uleiuri esentiale care au fost aprobate de Consiliul pentru ingrijirea verde si nu vor dauna sanatatii persoanei care se ocupa de inbalsamare.

It's only fair to share...
Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.