Cum se foloseste corect un aparat de fotografiat?

0
Cum se foloseste corect un aparat de fotografiat?
Share Button

In activitatea de foto video nunta este necesar sa stiti cum sa utilizati aparatura pe care o detineti. In acest scop trebuie sa retineti mai multe lucruri.

cat costa o optimizare seo

Acum ati achizitionat un SLR digital (sau nu) si probabil ca va intrebati ce greseli nu trebuie sa faceti si, dimpotriva, primele lucruri de facut cu bijuteria noua. Urmati ghidul …

Dispozitivul dvs. …

… este o bijuterie a tehnologiei. Nu o vei controla prin incercari, asa ca citeste manualul! L-ati citit? Cititi-l din nou!

libris.ro

… nu este un aparat compact. Nu-l tineti ca pe un compact! Un mod DSLR se tine astfel: mana dreapta tine carcasa ferm, cu degetul aratator de pe declansator, iar mana stanga tine obiectivul de jos. Aceasta este cea mai buna modalitate de a asigura stabilitatea dispozitivului atunci cand faceti o fotografie.

… nu este intr-adevar compact. Iesiti din modul complet automat, in caz contrar, dispozitivul dvs. va fi un compact mare, voluminos si costisitor. Nu utilizati niciodata modurile semi-automate si invatati sa comandati modurile „creative” ale dispozitivului. Trebuie doar sa utilizati programele (P), Prioritatea diafragmei (Av), Prioritatea vitezei (Tv) si Manual (M). Asta e bine, suntem aici sa invatam toate astea!

Vorbind despre maiestrie, invatati cum sa schimbati setarile fara a cauta. De ce? Daca veti trage pe timp de noapte, trebuie sa luati un instantaneu rapid, deoarece timpul este trecator, sau daca aveti un fluture in vizor, dar trebuie sa modificati o setare pentru imaginea perfecta, veti fi bucuros sa stiti sa faceti totul cu ochii inchisi!

Dispozitivul dvs. trebuie sa devina o extensie a corpului dvs.!

… este fragil. Puneti capacul pe obiectiv cat mai curand posibil, aveti grija, cumparati o husa de calitate si schimbati lentilele in vant si praf: credeti-ma, nu doriti sa aveti praf in ele …

… nu este de sticla. Daca l-ati cumparat, este pentru a  fi folosit nu?

… are un blitz absolut functional. Oricare ar fi modelul. Daca doriti sa aveti o imagine ce poate fi urmarita, opriti blitul, cu exceptia cazurilor in care doriti un anumit efect (si, de obicei, in aceste cazuri, veti cumpara un blitz extern de o calitate mai buna). Daca vreodata aveti nevoie de el, aflati cum sa difuzati sau sa reflectati un blitz.

… este suficient. Nu cumparati materiale noi pana cand nu le stapaniti pe cele pe care le aveti: Pun pariu pe o bere  ca nu ati folositi obiectivul la intregul sau potential.

… nu este totul. Achizitionati echipament nou daca sunteti limitat de cel pe care il detineti: trepied, blit extern, lentila dedicata stilului dvs. preferat. Dar nu uitati regula anterioara!

… este menit sa fie folosit. Trageti in fiecare zi, pe cat posibil, testarea fiecarui mod pentru a vedea cum afecteaza setarile dvs. randamentul final.

… este prietenul tau. Luati-lcat mai mult cu voi, veti regreta mereu cand nu il aveti.

… pot lua instantanee in RAW. Fisierele RAW sunt ca negative digitale de inalta calitate. Prin „dezvoltarea” lor, puteti juca pe mai multi parametri care determina ce face o imagine buna. Daca nu stiti ce este si cum sa va bucurati de ea, puteti sa cititi articolul meu despre formatul RAW si, mai general, despre post-procesarea digitala.

It's only fair to share...
Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.