Cum se foloseste corect masina de gaurit si insurubat?

0
Cum se foloseste corect masina de gaurit si insurubat?
Share Button

In momentul in care discutam despre scule electrice profesionale, cu siguranta ne gandim si la masini de insurubat, pe langa toate sculele si uneltele care fac parte din aceasta categorie.

cat costa o optimizare seo

Ei bine, masina de insurubat si gaurit este o unealta pe care o putem gasi in casele oamenilor, iar aceasta indiferent de faptul ca este cu fir sau cu acumulator, cu percutie sau fara percutie, ca este o masina de gaurit profesionala sau o masina de gaurit hobby, usureaza foarte mult munca mesterului, indiferent ca este femeie sau barbat.

De foarte multe ori avem nevoie sa infiletam sau sa desurubam suruburile pentru diferite piese de mobilier, sau avem nevoie sa dam o gaura un perete, asa ca nu se merita sa apelam la ajutorul unui meserias pentru atata lucru, asa ca este ideal sa avem acasa o asemenea masina de gaurit si insurubat, pe care sa o folosim ori de cate ori avem nevoie.

Pentru a lucra corect si pentru a preveni accidentele atunci cand folosim o asemenea unealta, va trebui sa cunoastem si cateva reguli foarte importante.

libris.ro

In primul rand, atunci cand ne dorim sa dam o gaura in perete, trebuie sa folosim o masina de gaurit cu percutie, ideala in cazul zidariei clasice. Putem sa folosim deasemenea in cazul unui perete din beton dur, un ciocan rotopercutor.

Odata aleasa unealta, mai trebuiesc alese diblurile sau holsuruburile ideale inainte de gaurirea peretelui, dupa care se va aseza burghiul perpendicular pe perete si se va efectua gauririea peretelui suficient de adanc, astfel incat diblul sa intre in totalitate in gaura.

Inainte de introducerea diblului insa, ar trebui ca praful sa fie eliminat, iar in timpul lucrului sa se foloseasca ochelari de protectie.

Si in cazul in care ai de gand sa utilizezi masina de insurubat pentru a gauri sau lemnul trebuie sa cunosti anumite detalii. In primul rand, trebuie sa stii sa iti alegi cu mare atentie burghiul, pentru ca poti sa gasesti si burghie pentru gauri cu diametrul mic, dar si burghie cu diametrul lat, in functie de cat de adanc vrei sa gauresti lemnul.

Va trebui sa folosesti de fiecare data holsuruburi pentru lemn, care au un filet cu pas mare, iar varful lor este ascutit.

Ei bine, odata stabilite si holsuruburile, vei lua masina de insurubat si gaurit, vei stabili unde vei face gaura, vei infileta surubul si vei incepe munca, insa nu va trebui sa uiti capul de surubelnita pe care va trebui sa il fixezi in menghina masinii de gaurit. Acesta cap de surubelnita trebuie sa fie compatibil cu capul surubului.

Chiar daca atunci cand gauresti lemnul nu iese asa de mult praf precum de la un perete, totusi ar trebui sa folosesti ochelarii de protectie, pentru ca de la lemn este posibil sa iti sara rumegus in ochi.

Si chiar daca nu sare rumegusul, totusi, ochelarii de protectie nu strica sa ii porti, pentru ca astfel vei lucra in conditii de siguranta.

Asadar, ar cam trebui sa tii cont de toate aceste sfaturi pentru a folosi corect aceasta unealta electrica profesionala.

It's only fair to share...
Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.