Cum se face terapie prin masajul sportiv?

0
Cum se face terapie prin masajul sportiv?
Share Button

Masajul sportiv este orientat spre sportivi de orice fel, de la profesionisti de clasa mondiala la practicanti ai jogging-ului de week-end.

cat costa o optimizare seo

Detaliile tehnicii de masaj sportiv sunt specifice sportului preferat al atletului, concentrandu-se pe zone ale corpului care sunt suprautilizate si stresate de miscari repetitive si adesea agresive. Pentru un tonus muscular excelent, asistat de profesionist, viziteaza Mobilemassage.ro .

Aspecte ale terapiei de masaj sportiv castiga popularitate ca si componente utile intr-un regim echilibrat de antrenament. Masajul terapeutic sportiv poate fi folosit ca mijloc de imbunatatire a pregatirii inainte de un eveniment sportiv si de reducerea timpului de recuperare pentru performante maxime in timpul antrenamentului sau dupa un eveniment.

Sportivii au descoperit ca masajul sportiv special conceput promoveaza flexibilitatea, reduce oboseala, imbunatateste rezistenta, ajuta la prevenirea ranirilor si pregateste corpul si mintea pentru performanta optima.

libris.ro

Unul dintre beneficiile cheie ale terapiei cu masaj sportiv in comparatie cu alte modalitati, este capacitatea sa de a viza jonctiunile muschi-tendon. Un studiu din 2010, realizat in jurnalul de Cercetare privind Forta si Conditionarea, a constatat ca un masaj scurt, chiar si de 30 de secunde, a imbunatatit gama miscarilor hip-flexor.

Un alt studiu realizat de Margaret Jones, Ph.D. de la Colegiul American de Medicina Sportiva, a demonstrat o tendinta notabila in reducerea durerii musculare la sportivii care au primit masaj, fie inainte sau dupa exercitiile fizice.

Pentru oricine participa la activitati fizice regulate, terapia cu masaj sportiv la fiecare saptamana sau doua poate fi un plus extraordinar fata de regimul normal. Cel mai bine este sa discutati cu unul dintre terapeutii profesionisti de masaj pentru a gasi un plan care sa functioneze cel mai bine cu programul dvs., nivelul de activitate si bugetul.

Masajul suedez

Este una dintre tehnicile principale care apar in minte, atunci cand majoritatea oamenilor se gandesc la masaj. Fiind una dintre cele mai cunoscute metode de masaj efectuat astazi, unul dintre scopurile principale ale tehnicii de masaj suedez, este relaxarea intregului corp.

Acest lucru se realizeaza prin frecarea muschilor cu lovituri lungi in directia revenirii sangelui spre inima. Dar terapia suedeza de masaj depaseste scopul relaxarii. Masajul suedez este deosebit de benefic pentru cresterea nivelului de oxigen in sange, scaderea toxinelor musculare, imbunatatirea circulatiei si a flexibilitatii in timp ce relaxeaza tensiunea.

Un studiu realizat de Centrul National pentru Medicina Complementara si Alternativa, publicat in The New York Times, a constatat ca voluntarii care au primit un masaj suedez timp  de 45 de minute, au prezentat scaderi semnificative ale nivelurilor cortizolului de stres, precum si arginina vasopresina-a, hormon care poate duce la cresteri ale cortizolului.

Voluntarii au avut, de asemenea, cresteri ale numarului de limfocite, celulele albe din sange care fac parte din sistemul imunitar si o crestere a celulelor imune care pot ajuta la lupta impotriva racelii si a gripei.

Tehnicile suplimentare de masaj suedez includ presiunea circulara aplicata de maini si palme, framantarea ferma, lovirea, indoirea si intinderea. Inainte si in timpul sesiunii de masaj suedez, comunicarea este incurajata de terapeutul dvs. de masaj profesionist, astfel incat masajul dvs. sa fie adaptat nevoilor dvs. specifice.

 

It's only fair to share...
Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.