Cum sa incarci spatiile goale dintr-un design web

0
Cum sa incarci spatiile goale dintr-un design web
Share Button

Atunci cand construiesti un website de tip e-commerce, totul este despre a asigura utilizatorului o prima impresie incredibila, pe masura ce il introduci in informatiile despre produsul tau (pe care il oferi spre vanzare), trebuie sa il pastrezi “in action”, sa il mentii interesat si sa-i aduci aminte despre valoarea pe care o are produsul tau.

Exista 3 versiuni raspandite de “empty state” intr-un design UI. Prima este de fapt ceea ce vede prima data clientul, atunci cand va intra prima data pe website.

A doua, intervine in momentul cand utilizatorul sterge datele in mod voluntar, de pe ecran, ca atunci cand se face un shimb intre informatiile de pe anumite pagini diferite. A treia, este de fapt ceea ce se intampla cand nu ai ce sa mai arati in plus pe o anumita pagina sau de exemplu pentru un rezultat al unui search.

Vorbind in general, riscul de empty state-uri creaza o experienta frustranta sau rece, de tip impersonal. Pentru programare si design web la standarde exceptionale, viziteaza-i pe cei de la It Exclusiv.

Coach-marks-urile sau overlay-urile pentru instructiuni sunt cele mai bune exemple de prima experienta. Plaseaza povara “invatarii” pe umerii utilizatorului, inclusiv date despre interfata, memorizare, toate facute printr-o intrerupere mentala pronuntata. Este de evitat acest mod de abordare.

Daca un client se afla pentru prima data pe website-ul tau, acest “state” este singura ta ocazie pentru a putea descrie anume ce va vedea clientul pentru prima data.

Este oportunitatea ta de a incuraja actiunea, sa ajuti clientii sa inteleaga valoarea produselor tale, prin design-ul concret si placut pe care il pui la dispozitie. Primele impresii se intampla decat o singura data, iar asta e ocazia ta sa creezi o prima impresie excelenta.

cat costa o optimizare seo

De exemplu, a afisa mesaje gen “nothing to see here” nu spune nimic de fapt, despre ceea ce ar trebui sa astepte utilizatorul si este putin frustrant ca acest lucru sa fie unul dintre primele pe care utilizatorul il va vedea.

In loc de asta, indruma utilizatorul sa apese exact butoanele pe care le doresti tu si spune-i si “de ce” ar trebui sa apese pe acel buton, in acest fel ii vii in intampinare si ii esti cu adevarat de ajutor.

Foloseste contentul despre produsele tale pentru a instrui clientul (utilizatorul) despre ceea ce faci tu. De exemplu, daca prezinti constructia unui produs de messaging, experienta “first-time” poate include in mod automat un mesaj in partea de inbox a clientului.

Linia de subiect “subject line” din e-mailul respectiv, poate contine mesajul “Tap to open me”, in timp ce textul din interiorul mesajului, va fi creat pentru a evidentia mai mult activitatea pe care va trebui s-o desfasori, pentru a lucra si a raspunde la mesajul in sine.

Ofera un screenshot de exemplu, despre cum va arata ecranul intr-o stare ideala, intr-o anumita actiune pe care va trebui s-o desfasoare utilizatorul. Aceasta aduce speranta utilizatorului, ca va putea sa dobandeasca ceva similar, in timp ce tu ii arati de fapt cat de folositor este produsul tau, pentru el.

Monitorizeaza progresul clientului o data intrat pe website si ofera un feedback rapid. Daca acestia se vor opri prea mult pe o singura pagina de exemplu, poti profita de asta pentru a le trimite un mesaj live intr-o casuta de chat a website-ului si ii poti intreba daca au nevoie de ajutor.

libris.ro

It's only fair to share...
Share on Facebook2Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest1Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.