Cum sa conduci daca ai inchiriat pentru prima data o masina in Europa?

0
Share Button

Conducerea in Europa nu este atat de diferita fata de conducerea in alte tari, dar prima zi sau a doua, poate fi un adevarat chin, pana te obisnuiesti. Deplasati-va defensiv, observati, potriviti, evitati conducerea in orasele mari (cand puteti) si purtati centura de siguranta. Daca iti doresti inchirieri autoturisme, intra pe Cezarautorent.ro.

libris.ro

Mai jos sunt sfaturile noastre de top pentru a conduce in siguranta si placut pe drumurile europene.

Depaseste ca europenii.

Cand treceti de alti soferi (executati o depasire), fiti indrazneti, dar atenti. Pe drumurile inguste, masina mai lenta din fata dvs. poate utiliza limbajul semnelor de semnalizare pentru a indica cand este in regula sa treceti.  Acest lucru este folosit in mod inconsistent – si nu te poti baza pe el orbeste.

Asigurati-va ca intelegeti marcajele benzilor – in Franta o singura linie solida, alba, in mijlocul drumului, inseamna sa nu depasiti in nici una din directii; In Germania este o linie dubla alba. Dupa cateva minute pe autobahn (autostrada germana), veti afla ca nu veti fi lasati in banda de depasire. Pentru depasire, utilizati banda din stanga (pe continent) si doar banda dreapta, in Marea Britanie si Irlanda.

In unele tari (cum ar fi Franta, Germania si Olanda), este ilegal sa folositi banda mai lenta pentru a depasi. Aflati cum sa abordati sensurile giratorii. In sensul giratoriu, traficul continua sa curga intr-un cerc in jurul unei insule centrale. In timp ce le veti vedea sporadic in Europa continentala (unde vehiculele se deplaseaza in sens contrar acelor de ceasornic), centrele giratorii sunt peste tot in insulele britanice (unde traficul circula in sensul acelor de ceasornic).

Acestea functioneaza minunat daca urmati regula de aur: Traficul in sensurile giratorii are ca regula de baza ca cel aflat inauntrul lui, are intotdeauna dreptul de a iesi, in timp ce  restul, trebuie sa astepte celelalte vehicule (sa dea prioritate).  Pentru multi, giratoriile sunt locuri de inalta presiune, care necesita o decizie rapida pentru ceva ce nu este chiar atat de greu. Daca veti urmari regulile sugerate de noi, veti iesi cu bine din orice astfel de situatie.

Conduceti prudent.

Trebuie sa va avertizam  ca unii europeni, in special italienii si grecii, isi au propriile reguli ale drumului, unele „nescrise” in lege, dar care sunt respectate pe sosele. In Roma de exemplu, luminile rosii sunt considerate discretionare. Mi-a povestit un prieten ca odata aflandu-se in Roma, intr-un taxi, soferul a trecut prin trei semafoare ce afisau culoarea rosie. Speriat de-a binelea, acesta a intrebat taximetristul: „Ma scuzati, nu ati vazut lumina rosie?” Acesta a raspuns: „Cand vad lumina rosie, sunt doar atent.

cat costa o optimizare seo

Daca nu vin masini, trec, chiar daca este lumina rosie la semafor. Chiar si politistii te lasa sa treci fara nici un fel de problema, daca observa ca nu erau masini in zona, care sa prezinte pericol de coliziune.” Acestea fiind spuse, documentati-va foarte bine atunci cand stiti ca veti conduce intr-o tara straina, fie ea si de la noi de pe continent.

 

It's only fair to share...
Share on Facebook34Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.